Fotografija: Na turniru u Zagrebu nastupilo je čak 9 mladih daruvarskih tenisača/ Foto: TK Feniks Daruvar
Galerija
Na turniru u Zagrebu nastupilo je čak 9 mladih daruvarskih tenisača/ Foto: TK Feniks Daruvar

Mladi daruvarski tenisači pomeli konkurenciju na jakom turniru u Zagrebu

"Ovo su nam svojevrsne pripreme za nastupe u našoj regiji, kroz koju želimo izboriti regionalni Masters, a nadamo se i kojem mjestu na državnom Masters turniru", kaže trener Luka Ogrizek



Mladi članovi Teniskog kluba Feniks u Daruvar su s još jednog jakog turnira donijeli hrpu medalja i po tko zna koji put dokazali da se u ovom klubu odlično radi. 

Konkretno, na otvorenom prvenstvu Zagi Babolat Cup, održanom proteklog vikenda u Zagrebu, nastupilo je devet mladih Daruvarčana u kategoriji do 10 godina i gotovo svi su osvojili medalje. U muškoj konkurenciji, članovi TK Feniks osvojili su prva mjesta u svim skupinama, izuzev brončane, u kojoj su zauzeli drugu mjesto. 

Prvenstvo je održano na terenima na Zagrebačkom velesajmu/ Foto: TK Feniks Daruvar
Prvenstvo je održano na terenima na Zagrebačkom velesajmu/ Foto: TK Feniks Daruvar

Zlatna skupina - 1. mjesto Jakov Ogrizek

Srebrna skupina - 1. mjesto Andrej Sofka, 2. mjesto Petar Bolšec

Brončana skupina - 2. mjesto Noel Toufar

Zelena skupina - 1. mjesto Nikola Ignatovski, 2. mjesto Leon Žitka, 3. mjesto Marko Hofman

Dvije mlade tenisačice

Što se ženske konkurencije tiče, i tu su Daruvarčani imali svoje uzdanice i to Gitu Gamauf koja se uspjela kvalificirati u zlatnu skupinu, dok je u svom prvom nastupu na dvoranskom turniru Mia Kolić zauzela 2. mjesto u brončanoj skupini.

Gita Gamauf i Mia Kolić/ Foto: TK Feniks Daruvar
Gita Gamauf i Mia Kolić/ Foto: TK Feniks Daruvar

Prema riječima jednog od trenera ove nadarene djece, Luke Ogrizeka, na turniru je ukupno nastupilo 50 djece u obje kategorije, a upravo su Daruvarčani bili među najbrojnijom skupinom.

- Na početku turnira izvlače se grupe, a u svakoj se natječe po četiri igrača. U grupnoj fazi igraju se međusobni susreti, dakle svaki igrač ima tri meča, a potom se prema poretku svrstavaju u iduće skupine. Prvi ide u zlatnu, drugi u srebrnu i tako redom, a u tim skupinama igra se na ispadanje, pojasnio je Ogrizek.

Jakov Ogrizek ukupni pobjednik

Drugim riječima, Jakov Ogrizek osvojivši svoju grupu plasirao se u zlatnu skupinu, s ostalim pobjednicima svih grupa, gdje je također slavio u svakom meču te je ujedno i osvajač cijelog turnira. Svakako treba pohvaliti nastupe i ostalih Daruvarčana, jer su svi briljirali u svojim skupinama. 

Mladi daruvarski tenisači s medaljama/ Foto: TK Feniks Daruvar
Mladi daruvarski tenisači s medaljama/ Foto: TK Feniks Daruvar

- Primjerice, Andrej Sofka izgubio je tek jedan meč u grupnoj fazi, što ga je svrstalo u srebrnu skupinu u kojoj je pak nanizao sve pobjede te osvojio prvo mjesto, ističe voditelj mladih Daruvarčana na ovom turniru Luka Ogrizek.

Kao što smo već rekli, on je tek jedan od trenera ove djece, a brigu o njima vode i Goran Popadić, ujedno i predsjednik TK Feniks te Dino Galijaš.

Inače, TK Feniks Daruvar u ovoj kategoriji, koja je usput rečeno i najmlađa u službenim natjecanjima HTS-a (za nešto mlade postoje turniri op.a.) sudjeluju u regiji Sjever, koja još uvijek nije počela, te im je turnir u Zagrebu poslužio kao svojevrsna priprema.

Cilj - plasman na državni Masters

- Mi možemo igrati i druge regije, poput zagrebačke, na kojima se također nalazimo na rang listama, ali bez obzira na te rezultate na završni Masters turnir možemo se kvalificirati samo iz svoje regije. Upravo nam je to i cilj, dakle kroz regiju Sjever izboriti plasman na regionalni Masters, na kojem želimo uhvatiti i koje mjesto za državnu završnicu, objasnio je trener Luka Ogrizek.

Dodao je i to da regija Sjever starta sredinom travnja u Koprivnici, potom slijedi Feniks open u Daruvaru i tako redom do listopada, kada je na redu regionalna, a zatim i državna završnica. 

Nastupe na Masters turnirima s pravom očekuju, jer su i prošle godine imali sjajne rezultate na tim razinama. Naime, Jakov Ogrizek lani je s navršenih osam godina osvojio regionalni Masters te je na državnoj završnici nastupao kao najmlađi natjecatelj. 

Daruvarčani već tradicionalno ostvaruju sjajne rezultate na teniskim turnirima/ Foto: TK Feniks Daruvar
Daruvarčani već tradicionalno ostvaruju sjajne rezultate na teniskim turnirima/ Foto: TK Feniks Daruvar

- Nije samo Jakov izborio završnicu. Naime, od četiri igrača, koliko ih može nastupiti s jedne regije, na državnom Mastersu nastupila su čak tri naša člana. Dakle Jakov, Ivano Vranjić i Petar Bolšec, istaknuo je Ogrizek. 

O ovom sjajnom rezultatu već smo pisali, što možete pročitati OVDJE. Stoga sa sigurnošću možemo reći da ćemo za uspjehe talentiranih članova TK Feniks zasigurno još puno puta čuti te će oni u svoj Daruvar donijeti još puno medalja. Čestitamo svima!