Fotografija: Ivan i Tibor još jednom su potvrdili da su pravi maheri u odbojci na pijesku/ Foto: Privatni album
Galerija
Ivan i Tibor još jednom su potvrdili da su pravi maheri u odbojci na pijesku/ Foto: Privatni album

Daruvarčani Ivan Brletić i Tibor Verasto ovaj put srebrni na Prvenstvu Hrvatske u odbojci na pijesku

Naravno da smo zadovoljni rezultatom, ali ostaje žal jer smo bili doista blizu u finalu. Tijesno smo izgubili 21:18 i 21:17 u setovima, kaže Ivan Brletić



Daruvarčani Ivan Brletić i Tibor Verasto postigli su još jedan sjajan rezultat u odbojci na pijesku. Naime, na Prvenstvu Hrvatske, koje se protekle nedjelje održalo u Puli, ovaj odlični dvojac osvojio je drugo mjesto. 

Podsjetimo, Ivan i Tibor nastupaju za Klub odbojke na pijesku Vukovar, budući da u Daruvaru ne postoji klub, a prije otprilike mjesec dana osvojili su broncu u kategoriji do 22 godine, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Na korak do Europskog prvenstva

Iako je srebrna medalja odlično ostvarenje, mladi Daruvarčani ipak su pomalo tužni, jer je im je karta za Europsko prvenstvo koje se održava u Turskoj doslovce izmaknula za dlaku. 

Prva tri para u Hrvatskoj/ Foto: Privatni album
Prva tri para u Hrvatskoj/ Foto: Privatni album

- Konkurencija je bila doista jaka. Nastupilo je pet odličnih parova, a sustav natjecanja je bio takav da smo svi odigrali po jednu utakmicu međusobno. Upisali smo tri pobjede i nažalost poraz u finalu od zagrebačkog para. Naravno da smo zadovoljni rezultatom, ali ostaje žal jer smo bili doista blizu u finalu. Tijesno smo izgubili 21:18 i 21:17 u setovima, poručio je Ivan Brletić.

Iznimno jaka konkurencija

Da stvar bude gora, zlato je osvojio isti par koji je slavio i u Novalji u kategoriji do 22 godine, a Ivan i Tibor upravo su od njih izgubili u polufinalu tog natjecanja. Pored njih, na Prvenstvu Hrvatske u Puli ovog puta nastupala su i tri para iz Osijeka. 

Ivan i Tibor za ovu godinu, prema Ivanovim riječima, završili su turnire, dok će on s drugim kolegom okušati na turniru u Opatiji.

- Riječ je o Prvenstvu Hrvatske do 18 godina, na kojem Tibor nažalost nema pravo nastupiti, jer je 2004. godište, zaključio je Ivan Brletić.

Ovim putem još jednom čestitamo mladim daruvarskim odbojkašima na sjajnom uspjehu.