Fotografija: Odbojkaši iz Daruvara kući su se vratili s broncom oko vrata/Foto: Privatni album
Galerija
Odbojkaši iz Daruvara kući su se vratili s broncom oko vrata/Foto: Privatni album

VELIKI USPJEH Daruvarčani Ivan Brletić i Tibor Verasto treći u Hrvatskoj u odbojci na pijesku

U polufinalu smo naletjeli na najtežeg protivnika, koji je kasnije osvojio zlato. Prvi set smo se dobro držali i bilo je napeto. Čak smo se i u drugom držali do polovice seta, ali nijanse su u konačnici presudile, kaže Ivan Brletić



Daruvarčani Ivan Brletić i Tibor Verasto osvojili su treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske u odbojci na pijesku u kategoriji do 22 godine. Ovo natjecanje održalo se proteklog vikenda u Novalji, a uspjeh mladih Daruvarčana tim je veći ako znamo da obojica imaju tek 17 godina, dok su njihovi protivnici mahom stariji.

Zadovoljni nastupom na Pagu

- Inače treniramo dvoransku odbojku u Odbojkaškom klubu Daruvaru, a za natjecanja na pijesku prvi put smo čuli prošle godine kada je bilo Prvenstvo Hrvatske do 20 godina u Splitu. Odlučili smo se prijaviti budući da smo generacijski blizu. Zadovoljni smo ostvarenim uspjehom u Novalji, a za dva tjedna očekuje nas Prvenstvo Hrvatske u kategoriji do 20 godina u Puli. Budući da tamo neće biti toliko starijih ekipa imamo velika očekivanja od tog natjecanja, poručio je Ivan Brletić.

Ivan i Tibor zadovoljni su ostvarenim uspjehom/ Foto: Privatni album
Ivan i Tibor zadovoljni su ostvarenim uspjehom/ Foto: Privatni album

U Novalji je nastupilo šest ekipa, od kojih su tri zagrebačke te po jedna iz Splita, Šibenika i Vukovara. Iako Daruvarčani, ovaj dvojac brončanu medalju osvojili su kao članovi vukovarskog kluba.

Daruvar nema klub odbojke na pijesku

- U Daruvaru ne postoji klub odbojke na pijesku, a uvjet ovog natjecanja je takav da se može sudjelovati samo kao klub. Vukovarci su pokazali veliki interes da nastupamo za njih te smo postali članovi tamošnjeg kluba. Naši treneri u Daruvaru znaju da nastupamo za Vukovar i nisu nam radili problem zbog toga, dapače, istaknuo je Brletić.

Ivan Brletić i Tibor Verasto briljirali su na ovom prvenstvu/ Foto: Privatni album
Ivan Brletić i Tibor Verasto briljirali su na ovom prvenstvu/ Foto: Privatni album

Dodao je i to da za Vukovar igraju i prvu ligu odbojke na pijesku, koja bi trebala početi u lipnju. Što se natjecanja u Novalji tiče, na putu do bronce Ivan i Tibor odigrali su četiri susreta. U skupini su ostvarili jednu pobjedu i jedan poraz, što ih je plasiralo u polufinale. 

Nastup na Europskom prvenstvu

- U polufinalu smo naletjeli na najtežeg protivnika, koji je kasnije osvojio zlato. Prvi set smo se dobro držali i bilo je dosta napeto. Čak smo se i u drugom držali do polovice seta, ali nijanse su u konačnici presudile. Zato su u utakmici za treće mjesto dodatno stisnuli i osvojili medalju, opisao je Brletić.

Mladi Daruvarčani s medaljama osvojim u Novalji/ Foto: Privatni album
Mladi Daruvarčani s medaljama osvojim u Novalji/ Foto: Privatni album

Pobjednik ovog natjecanja predstavljat će Hrvatsku na Europskom prvenstvu u Turskoj, a Ivan i Tibor svoju kartu za to natjecanje još uvijek stignu osigurati. Naime, osvajač turnira u Puli također će braniti hrvatske boje na Europskom prvenstvu. Kao što smo rekli, Prvenstvo Hrvatske do 20 godina na rasporedu je za dva tjedan, a ovi mladi Daruvarčani do tada će trenirati u svom matičnom klubu dvoranske odbojke, u kojem nastupaju za seniorsku, juniorski, a Ivan (budući da je nešto mlađi, op.a.) čak i kadetsku ekipu.