Fotografija: Bjelovarčani su briljirali u Pitomači/ Foto: PLK Bjelowbar
Galerija
Bjelovarčani su briljirali u Pitomači/ Foto: PLK Bjelowbar

Bjelovarski powerlifteri briljirali na državnom prvenstvu: "Gordan Klasić apsolutni je prvak Hrvatske"

S natjecanja smo se vratili s tri titule državnog prvaka, odnosno prvakinje, jednom viceprvaka i dvije brončane medalje, ponosno su poručili iz Powerlifting kluba BjelowbarProteklog vikenda u Pitomači je održano 12. Državno prvenstvo u powerliftingu i bench pressu. Na natjecanju je nastupilo nešto više od 150 natjecatelja, a među njima i sedam Bjelovarčana. 

- S natjecanja smo se vratili s tri titule državnog prvaka, odnosno prvakinje, jednom viceprvaka i dvije brončane medalje. Također, možemo se pohvaliti kako je Gordan Klasić ponovno ostvario impresivan rezultat i bio najbolji dizač natjecanja u svim dobnim i težinskim kategorijama, ponosno su poručili iz Powerlifting kluba Bjelowbar.

Gordan Klasić/ Foto: PLK Bjelowbar
Gordan Klasić/ Foto: PLK Bjelowbar

Podsjetimo, da je Gordan Klasić uistinu velika nada ovog sporta već smo ranije pisali, o čemu više pročitajte OVDJE.

Inače, boje PLK Bjelowbar branile su dvije nove natjecateljice Klara Mendaš i Kristina Čolak te u muškim kategorijama Gordan Klasić, Tin Valinčić, Ivan Mikulandra, Matija Salopek i Filip Belošević.

Dvije medalje u ženskoj konkurenciji

- Klara Mendaš izašla je u kategoriju juniorki do 57 kg te je s brojkama 80 kg čučanj, 45 kg bench press i 105 kg mrtvo dizanje osvojila 1. mjesto na svom debitantskom natjecanju. Nadalje, Kristina Čolak izašla je u kategoriju seniorki do 84 kg, a s podignutih 75 kg u čučnju, 40 kg u bench pressu i 105 kg u mrtvom dizanju osvojila je treće mjesto, kazali su iz ovog bjelovarskog kluba.

Kristina Čolak/ Foto: PLK Bjelowbar
Kristina Čolak/ Foto: PLK Bjelowbar
Klara Mendaš/ Foto: PLK Bjelowbar
Klara Mendaš/ Foto: PLK Bjelowbar

Što se muške konkurencije tiče, dodaju da je Gordan Klasić nastupio u kategoriji seniori do 105 kg.

- S podignutih 262.5 kg u čučnju, 172.5 kg u bench pressu i 320 kg u mrtvom dizanju osvojio je prvo mjesto u kategoriji te je bio najbolji dizač natjecanja. Nadalje, Ivan Mikulandra nastupio je u kategoriji seniori iznad 120 kg. Podigao je 280 kg u čučnju, 190 kg u bench pressu i 265 kg u mrtvom dizanju, što mu je bilo dovoljno za prvo mjesto u kategoriji. Pored toga, Tin Valinčić izašao je u kategoriju seniori do 120 kg te je s brojkama 250 kg čučanj, 170 kg bench press i 305 kg mrtvo dizanje osvojio drugo mjesto u kategoriji, dok je Matija Salopek u kategoriji do 83 kg podigao 190 kg u čučnju, 107.5 kg u bench pressu i 210 kg u mrtvom dizanju te je osvojio treće mjesto u kategoriji, napominju iz PLK Bjelowbar.

Ukupno treće mjesto 

Kako kažu, nastup je zabilježio i Filip Belošević u kategoriji seniori do 93 kg. Filip je odlučio izaći na natjecanje unatoč gripi koju je prebolio svega nekoliko dana prije natjecanja. Bojke 160 kg čučanj, 117.5 bench press i 190 kg mrtvo dizanje nisu mu bile dovoljne za medalju, ali je ipak zaslužio pohvalu za nastup i borbenost. 

Tin Valinčić/ Foto: PLK Bjelowbar
Tin Valinčić/ Foto: PLK Bjelowbar
Matija Salopek/ Foto: PLK Bjelowbar
Matija Salopek/ Foto: PLK Bjelowbar
Ivan Mikulandra/ Foto: PLK Bjelowbar
Ivan Mikulandra/ Foto: PLK Bjelowbar

- Ovim prvenstvom odlično smo započeli predstojeću sezonu te zasjeli na 3. mjesto u poretku klubova. Za kraj najavljujemo da će sljedeće natjecanje biti održano 3. i 4. lipnja upravo u Bjelovaru, pod našom organizacijom. Ovim putem pozivamo sve ljubitelje i entuzijaste sportova snage da nas kontaktiraju i pridruže se u treninzima. Uvjete za učlanjenje nemamo, samo volju i želju za treninzima, a najbolja prilika za okusiti se na natjecanju je upravo na našem natjecanju u Bjelovaru, zaključili su iz Powerlifting kluba Bjelowbar. 

Filip Belošević/ Foto: PLK Bjelowbar
Filip Belošević/ Foto: PLK Bjelowbar

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!