Fotografija: Festival je inicirao frontmen daruvarskog benda Cota G4 Marko Osmanović/Foto: Privatna arhiva
Galerija
Festival je inicirao frontmen daruvarskog benda Cota G4 Marko Osmanović/Foto: Privatna arhiva

Evo što će sve događati u centru Daruvara za vrijeme Blues Rock Festivala

Promet će u centru grada biti zavoren za sav promet, a tijekom festivala moći ćete obići štandove domaćih proizvođača i udruga
Ovog vikenda slijedi nam dugo očekivani Blues Rock Festival na kojem će se u dva dana na glavnom gradskom trgu predstaviti šest blues rock bendova.

Zbog toga će promet u centru grada 20. i 21. kolovoza biti zatvoren za sav promet od 17 do 1 sat iza ponoći u Jelačićevoj ulici od ulaza na Trg kralja Petra Krešimira IV do Trga kralja Tomislava, na Trgu kralja Tomislava od centra do mosta na Toplici i u Radićevoj ulici do Knytlove ulice.

<p>Crvenom bojom označene su ulice u kojima će biti zabranjen promet/Foto: Grad Daruvar</p>

Crvenom bojom označene su ulice u kojima će biti zabranjen promet/Foto: Grad Daruvar

Kako smo već najavljivali OVDJE, u petak će nastupiti Balkan Blues Club iz Daruvara, Small house Brown iz Zagreba i Cota G4 iz Daruvara, čiji je frontmen, Marko Osmanović, ujedno i inicijator ovog festivala uz podršku Grada Daruvara i Turističke zajednice Daruvar-Papuk. U subotu će nastupiti Lula Mira iz Zagreba, zatim Bluzy Threesome iz Siska, a u 22.30 sati na pozornicu će stati Bosak & The Second Hand Band.

Autohtoni proizvodi na štandovima

- U petak i u subotu nastupi traju do ponoći sukladno epidemiološkim mjerama. Od dodatne ponude u sklopu festivala, Ray bar će imati dodatni šank uz binu, a na štandovima će sudjelovati Udruga Ždralice sa svojim jedinstvenim rukotvorinama i suvenirima, zatim OPG Draženka Kešić koji se bave proizvodnjom, preradom i prodajom svježeg voća i povrća, voćnih sokova, octa, džemova i pekmeza i čajeva, potom Rihter Distillery, obiteljska destilerija sa stoljetnom tradicijom koji će imati ponudu koktela od gina, dok će se novoosnovana Udruga Qualitas, daruvarskog koktel majstora Denisa Vlahovca, predstaviti kroz ponudu piva, vina i koktela od domaćih proizvoda (kokteli s pivom, vinom, rakijom i pelinkovcem) - kaže Ivana Plažanin Vuković, direktorica Turističke zajednice Daruvar-Papuk.

Fritule i napuhanci

Osim toga, u vrijeme Festivala na trgu će Trgovački obrt Šakić u ponudi imati langoše i fritule, a neizostavni dio svakog događanja u gradu su i napuhanci od Dunde, zabavni dio za naše najmlađe sugrađane.

Isto tako, za sve bikere, u suradnji s Moto klubom Daruvar, bit će označen i osiguran parking na Trgu kralja Tomislava.