Fotografija: Koncert daruvarskih rokera, popularnog benda Cota G4/Foto: Predrag Uskoković
Koncert daruvarskih rokera, popularnog benda Cota G4/Foto: Predrag Uskoković

Predstavljamo sve bandove koji će nastupiti na prvom daruvarskom Blues Rock festivalu

Za tri dana kreće nova glazbena poslastica koja će ponovno Daruvar pretvoriti u središte kvalitetne glazbe, ali i među građane unijeti dašak pravog ljetnog štiha
DARUVAR – Još nas samo tri dana dijeli od prave glazbene poslastice – prvog daruvarskog „Blues Rock festivala“ kojeg 20. i 21. kolovoza na Trgu kralja Tomislava organiziraju Grad Daruvar i Turistička zajednica Daruvar-Papuk u suradnji s glazbenikom i frontmenom benda Cota G4 Markom Osmanovićem, idejnim začetnikom festivala.

Na „Blues Rock festivalu“ nastupit će renomirani bendovi iz Zagreba, Siska i Daruvara, a program će, kako smo i ranije izvještavali, u oba dana započeti u 20 sati i trajati do ponoći, sukladno trenutnim epidemiološkim mjerama.

Upotpunjeno ljeto

- Izuzetno nam je drago jer ćemo na taj način zajednički organizirati novi događaj na destinaciji koji će zasigurno upotpuniti ponudu događaja tijekom ljetnih mjeseci u našem Gradu - kazala je Ivana Plažanin Vuković, direktorica TZ Daruvar-Papuk.

Otkrivamo vam detaljan program festivala, s kratkim video isješcima bandova kako biste se na vrijeme mogli organizirati i doći na hvalevrijednu novu glazbenu poslasticu.

PETAK, 20.08.2021.

20,00h Balkan Blues Club (DA)

Balkan Blues Club je novoosnovani daruvarski blues sastav, nastao okupljanjem daruvarskih glazbenika s dugogodišnjim iskustvom u mnogim drugim rock sastavima. Cijela priča je inicirana novim Blues Rock festivalom u Daruvaru. Bend se okupio kako bi pridonio festivalu odajući počast najvećim blues legendama, kao što su B. B. King, Albert King, Freddie King, Eric Clapton, Jimi Hendrix, John Mayall & The Bluesbreakers i mnogi drugi. Balkan Blues Club sačinjavaju Antonio Mik, Marko Štromajer, Igor Ruf i Dario Santo, a svojom će interpretacijom biti odličan uvod u dvodnevnu blues poslasticu u Daruvaru.

21,00h Small House Brown (ZG)

Small House Brown je jedan od najpoznatijih domaćih blues sastava koji vješto kombinira žestinu ritam sekcije sa virtuoznošću blues rifova gitare i usne harmonike. Usnu harmoniku svira jedan od najvećih majstora ovog instrumenta u Europi, Krešo Oremuš, na gitari i vokalu je frontman i osnivač banda Stipe Subašić Brown, na bas gitari je Pero Vrabec, a za bubnjem sjedi Marko Bosak poznat kao i frontman banda Bosak & The Second Hand Band.

U svojim interpretacijama najznačajnijih majstora i stvaralaca bluesa, Small House Brown odiše energijom koja publiku vodi na ulice New Orleansa, Memphisa, Chicaga, San Francisca, Austina, itd. Kroz svoju svirku isprepliću note pjesama blues velikana kao što su Elmore James, Robert Johnson, Muddy Watters, J. L. Hooker, Willie Dixon, Stivie Ray Vaughan, B. B. King i dr.

https://www.facebook.com/Small-House-Brown-195961373787156

22,30h Cota G4 (DA)

Cota G4 je Daruvarski rock band osnovan 1998. godine. Krajem 2004. godine Cota G4 potpisuju ugovor s diskografskom kućom Dallas Records, i već 2006. godine izdaju svoj prvi album pod nazivom „Cota G4“. S prvog albuma skidaju spotove „Putovanje vlakom“, „Daj mi sve“, „Tamo negdje iza krovova kuća“ i „Motaj kume motaj“. U to vrijeme sviraju mnoge klubove i moto susrete u Hrvatskoj i regiji te pripremaju 2. album „U čemu je zapravo stvar“ koji izlazi 2011. godine u dosta izmijenjenoj postavi. „Kada prođe prstima kroz kosu“ i „Pismo“ spotovi su s drugog albuma, a naslovna pjesma „Za nas ne postoji kraj“ je izašla samo kao radijski singl. Godina 2014. prolazi u znaku spotova „Ne znaš ti šta je rokenrol“ i „Samo deri“ kojima najavljuju novi album „Entropia“ koji izlazi 2017.g. uz spot „Kad bio sam njen“. Godine 2018. izlazi spot „Gdje je ona mala“, a 2019.g. band oduševljava Hrvatsku nastupima na „Supertalent-u“. Spot „Snovi se ipak samo sanjaju“ izlazi početkom 2020.g., nakon čega je usljedila pandemija zbog koje je cijelo ljeto koncerata otkazano. Tek 2021.g. band se vraća koncertima, ali i izbacuje posljednji spot sa albuma Entropia, koji je više studio live recording, te najavljuje novi album za 2022.g.

SUBOTA 22.08.2021.

20,00h Lula Mira (ZG)

„Lula mira" je bend iz Zagreba koji postoji od 2007. godine. Poznat je po svom miksu southern rock-a u stilu Gov't mule, Alman Brothers Banda, sa classic rockom kao sto su Rory Galagher, Eric Clapton, Grand funk, i mnogi drugi R'n'R junaci toga doba. Trenutna postava benda se sastoji od pet glazbenika a to su: Vedad Ušanović Vedo – gitara, Bojan Štromajer – bass, Filip Pek - hammond, rhodes, piano, Josip Pavlović - vokal, gitara, Marin Zaninović Zana – bubanj.

21,00h Bluzy Threesome (SK)

Sisački Bluzy Threesome osvježenje je na domaćoj blues/rock sceni. Uz poštivanje pravila žanrova, pjesmama daju i osobni potpis, koji je sve samo ne dosadan. U veoma kratkom vremenu postojanja, pobjednici 11th Croatian blues challenge te polufinalisti 36th International blues challenge održanog u Memphisu u siječnju 2020. g., dižu ljude na noge diljem regije svirajući svoj energični blues sa daškom rocka i punka. Na njihovom repertoaru uz autorski rad nađu se i obrade velikana iz blues i rock svijeta specifične Bluzy Threesome zvuku. Imena članova su: Juran Strmecky- gitara, Antonija Kihalić-vokal, Filip Lusavec-bubnjevi, Augustin Dovranić-bas.

22,30h Bosak & The Second Hand Band (ZG)

Bosak & The Second Hand Band (BSHB) je Rock`n Roll bend iz Zagreba sačinjen od devet glazbenika. Bend koji živi i svira svoju glazbu ravno iz srca sa samo jednim ciljem: doći do srca slušatelja koji osjeća i dopušta da ga se uhvati za ruku i odvede na proputovanje kroz beskrajne priče benda. U ovom ludom svijetu gdje su prave glazbene vrijednosti bačene u zaborav, BSHB vam donosi glazbu koju možete osjetiti, ali i čuti dok je slušate.

Njihova se glazba može opisati kao classic rock, s daškom bluesa i countryja, potpisan velikim utjecajem južnjačkog rocka.

Godine 2012. objavili su svoj prvi album pod nazivom ''That`s how we do it''. To je „cover“ album, a objavljen u izdanju „Croatia Records“. Bio je to jedini „cover“ album, snimljen na engleskom jeziku, u izdanju „Croatia Records“ u to vrijeme.

Godine 2020., točnije 9. travnja, objavili su svoj originalni album pod nazivom „Based on a True Story“ u izdanju „Nota Bene Records“. Na albumu „Based on a True Story“ nalazi se jedanaest pjesama, jedanaest istinitih životnih priča frontmena benda Marka Bosaka, pretvorenih u melodije i riječi i upakiranih u pjesme.

Album je dostupan na svim glazbenim streaming platformama u svijetu.

Svi koji poznaju BSHB, znaju da BSHB nikada ne odmara i da uvijek rade na novim projektima.

Inače, u oba dana održavanja Blues Rock Festivala od 17 sati za promet će biti zatvoren uži centar grada kako bi posjetitelji mogli neometano uživati u glazbenim nastupima. Isto tako, u sklopu festivala bit će i raznolika ponuda raznih stvari na štandovima u gornjem dijelu trga. O tome ćemo vas detaljno izvijestiti u naredim danima.