Foto: MojPortal

Foto: MojPortal

GASTRONAUTI ODLUČILI

Dva daruvarska restorana opet među Top 100: ''Hvale nas gosti iz Bjelovara, Zagreba, Slavonije…''

U oba lokala slažu se kako je ovo velika čast i vjetar u leđa, ali i obveza da, ne samo zadrže postojeći standard već i da dodatno povećaju kvalitetu usluge

Dva daruvarska restorana ponovno su se našla na popisu 100 najboljih u Hrvatskoj prema poznatom izboru portala Gastronaut. Kao i lani, laskavu titulu ponijeli su restoran Terasa Daruvarskih toplica i Little Italy Pub, dobro poznate gastro destinacije, ne samo Daruvarčanima već i gostima iz drugih gradova.

- Među našim gostima najmanje je Daruvarčana, a najviše ljudi iz okolnih gradova – Bjelovara, Virovitice, Pakraca, Slavonskog Broda, Zagreba. Svi su oduševljeni našom ponudom, što me i samog ponekad iznenadi. Jer, kada vam gost iz Zagreba, grada u kojem ima barem 20 vrhunskih restorana, kaže da radite odlično, to znači da stvarno radite odlično – priča nam Marko Pilat, vlasnik Little Italy Puba.

Drugačiji od drugih

Ovo je već treći put da je ovaj daruvarski restoran uvršten među stotinu najboljih u zemlji. Njegov vlasnik kaže kako se i ove godine tome nadao jer zna da ono što nudi svojim gostima ne mogu pronaći nigdje drugdje.

U Little Italy Pub najviše dolaze gosti iz drugih gradova na obilne mesne porcije/Foto: Little Italy Pub

U Little Italy Pub najviše dolaze gosti iz drugih gradova na obilne mesne porcije/Foto: Little Italy Pub

Marko Pilat, suvlasnik najboljeg malog kontinetalnog restorana Little Italy u Daruvaru/Foto: MojPortal.hr

Marko Pilat/Foto: MojPortal.hr

- Nikad se nisam obazirao na to što drugi nude gostima već sam od početka imao svoju viziju koje se držim. Mi se po svemu razlikujemo od konkurencije – po jedinstvenim pizzama koje se peku na drvenom ugljenu u krušnoj peći. Imamo i vrhunske plate, tjestenine, a za pripremu hrane koristimo samo najbolje namirnice, od brašna koje naručujemo iz Italije, do vrhunskog pršuta, sireva, rajčice i drugih namirnica – kaže Pilat.

Dodaje kako je za visoke ocjene Little Italy Puba zaslužan i jedinstven ambijent, rockabilly i jazz glazba koja se ondje pušta, kao i niz drugih detalja u kojima Pilat i njegovi zaposlenici pomno vode brigu.

Little Italy Pub nedavno je dobio nagradu za najbolji mali restoran u kontinentalnoj Hrvatskoj/Foto: Little Italy Pub

Little Italy Pub već se tri puta našao u društvu najboljih/Foto: Little Italy Pub

Sličan recept za uspjeh imaju i u poznatom restoranu Daruvarskih toplica, Terasi, kojem je već 15 puta uspjelo ući u društvo najboljih u Hrvatskoj, dok je najnovije priznanje Gastronauta deseto u nizu.

Spoj tradicije i modernog

- Jako nam puno to znači, i meni i svim mojim kolegama, jer je to dokaz da je netko prepoznao naš trud, to je i dokaz da radimo dobro, da smo konkurentni na tržištu i da uspješno slijedimo trendove – smatra Adriano Papoušek, voditelj Terase.

Pa iako slijede trendove, u Terasi uspijevaju ostati vjerni tradiciji po kojoj je njihova kuhinja nadaleko poznata.

- Gastronomija je danas vrlo zahtjevna i izazovna, no mi se uspijevamo nositi s tim izazovima. Tradicionalna jela koja su karakteristična za naš kraj uspijevamo osvježiti i modernizirati, a našim gostima se to jako sviđa – kaže Papušek, dodajući kako teže vrhunskoj kvaliteti te za svoju kuhinju biraju samo najbolje namirnice.

Tko se želi počastiti s impresivnom telećom koljenicom s pečenim krumpirom, morat će je naručiti za pripremu jedan dan ranije/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Terasa je poznata po vrhunskoj gastronomskoj ponudi/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Voditelj restorana Terasa Adriano Papoušek/Foto: DT

Voditelj restorana Terasa Adriano Papoušek/Foto: DT

Baš kao i Little Italy Pub, i u Terasi ambijent drže jednim od svojih aduta.

- Malo koji restoran se može pohvaliti time da ima pogled na šumu s jedne strane i prekrasan park s druge. Imamo jedinstvenu terasu, unutrašnjost restorana je posebna, a uz vrhunsku hranu, sve to stvara jedinstven ugođaj za naše goste – kaže naš sugovornik.

Dodjela nagrada

U oba daruvarska lokala slažu se kako je ponovni ulazak u društvo stotinu najboljih u Hrvatskoj velika čast i vjetar u leđa, ali i obveza da, ne samo zadrže postojeći standard već i da dodatno povećaju kvalitetu usluge.

Službena priznanja Gastronauta primit će na finalnoj svečanosti natječaja koja bi se trebala održati u rujnu u Rijeci.

Teleća jetrica s pečenim krumpirom bit će na meniju tijekom vikenda/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

U terasi znaju kako modernizirati tradicionalna jela/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Barokni restoran Terasa/Foto: DT

Barokni restoran Terasa, lijep u svako doba godine/Foto: DT

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!