

Foto: MojPortal








Dva daruvarska restorana opet među Top 100: ''Hvale nas gosti iz Bjelovara, Zagreba, Slavonije…''
U oba lokala slažu se kako je ovo velika čast i vjetar u leđa, ali i obveza da, ne samo zadrže postojeći standard već i da dodatno povećaju kvalitetu usluge
Dva daruvarska restorana ponovno su se našla na popisu 100 najboljih u Hrvatskoj prema poznatom izboru portala Gastronaut. Kao i lani, laskavu titulu ponijeli su restoran Terasa Daruvarskih toplica i Little Italy Pub, dobro poznate gastro destinacije, ne samo Daruvarčanima već i gostima iz drugih gradova.
- Među našim gostima najmanje je Daruvarčana, a najviše ljudi iz okolnih gradova – Bjelovara, Virovitice, Pakraca, Slavonskog Broda, Zagreba. Svi su oduševljeni našom ponudom, što me i samog ponekad iznenadi. Jer, kada vam gost iz Zagreba, grada u kojem ima barem 20 vrhunskih restorana, kaže da radite odlično, to znači da stvarno radite odlično – priča nam Marko Pilat, vlasnik Little Italy Puba.
Drugačiji od drugih
Ovo je već treći put da je ovaj daruvarski restoran uvršten među stotinu najboljih u zemlji. Njegov vlasnik kaže kako se i ove godine tome nadao jer zna da ono što nudi svojim gostima ne mogu pronaći nigdje drugdje.
- Nikad se nisam obazirao na to što drugi nude gostima već sam od početka imao svoju viziju koje se držim. Mi se po svemu razlikujemo od konkurencije – po jedinstvenim pizzama koje se peku na drvenom ugljenu u krušnoj peći. Imamo i vrhunske plate, tjestenine, a za pripremu hrane koristimo samo najbolje namirnice, od brašna koje naručujemo iz Italije, do vrhunskog pršuta, sireva, rajčice i drugih namirnica – kaže Pilat.
Dodaje kako je za visoke ocjene Little Italy Puba zaslužan i jedinstven ambijent, rockabilly i jazz glazba koja se ondje pušta, kao i niz drugih detalja u kojima Pilat i njegovi zaposlenici pomno vode brigu.
Sličan recept za uspjeh imaju i u poznatom restoranu Daruvarskih toplica, Terasi, kojem je već 15 puta uspjelo ući u društvo najboljih u Hrvatskoj, dok je najnovije priznanje Gastronauta deseto u nizu.
Spoj tradicije i modernog
- Jako nam puno to znači, i meni i svim mojim kolegama, jer je to dokaz da je netko prepoznao naš trud, to je i dokaz da radimo dobro, da smo konkurentni na tržištu i da uspješno slijedimo trendove – smatra Adriano Papoušek, voditelj Terase.
Pa iako slijede trendove, u Terasi uspijevaju ostati vjerni tradiciji po kojoj je njihova kuhinja nadaleko poznata.
- Gastronomija je danas vrlo zahtjevna i izazovna, no mi se uspijevamo nositi s tim izazovima. Tradicionalna jela koja su karakteristična za naš kraj uspijevamo osvježiti i modernizirati, a našim gostima se to jako sviđa – kaže Papušek, dodajući kako teže vrhunskoj kvaliteti te za svoju kuhinju biraju samo najbolje namirnice.
Baš kao i Little Italy Pub, i u Terasi ambijent drže jednim od svojih aduta.
- Malo koji restoran se može pohvaliti time da ima pogled na šumu s jedne strane i prekrasan park s druge. Imamo jedinstvenu terasu, unutrašnjost restorana je posebna, a uz vrhunsku hranu, sve to stvara jedinstven ugođaj za naše goste – kaže naš sugovornik.
Dodjela nagrada
U oba daruvarska lokala slažu se kako je ponovni ulazak u društvo stotinu najboljih u Hrvatskoj velika čast i vjetar u leđa, ali i obveza da, ne samo zadrže postojeći standard već i da dodatno povećaju kvalitetu usluge.
Službena priznanja Gastronauta primit će na finalnoj svečanosti natječaja koja bi se trebala održati u rujnu u Rijeci.
Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!



