Fotografija: Foto: Getty Images (ilustracija)
Foto: Getty Images (ilustracija)

Čak devet daruvarskih osnovnoškolaca među 10% najboljih matematičara u Hrvatskoj!

Natjecanje organizira udruga Klokan bez granica koja okuplja više od 80 država svijeta, a zadatke sastavljaju matematičari iz cijelog svijetaMeđunarodna udruga “Klokan bez granica” okuplja predstavnike u više od 80 država svijeta. Njezin je cilj popularizirati matematiku, razvijati interes za matematiku i prirodne znanosti te logičko i kombinatoričko mišljenje. Glavna joj je zadaća organizacija natjecanja “Matematički klokan”.

Odličan interes osnovaca

Ove se godine na "Klokanu" natjecalo čak 97 učenika Osnovne škole Vladimira Nazora u svim kategorijama, kaže nam ravnateljica Kornelija Častek. Rezultatima su itekako zadovoljni. Tako je sedam učenika daruvarske Osnovne škole ušlo u deset posto najboljih u Hrvatskoj!

To su učenici drugog razreda Damjan Leš i Leon Puhalo kojima je mentorica bila prof. Ankica Ježabek, te Gabriel Bublić iz drugog razreda pod mentorstvom prof. Slavice Bublić. 

Mentorica Ljiljana Vlahovac vodila je nagrađenu učenicu trećeg razreda Noru Pinkavu, a mentor Darko Grabar učenika petog razreda Lovru Antolovića. 

Iz sedmih razreda u prvih deset posto najboljih ušao je Matija Peranović čija je mentorica prof. Violeta Sudar i Benjamin Bukač kojeg je mentorirala prof. Maja Kufner- Kljaić. 

Popularizacija matematike

- Izuzetno smo zadovoljni i jako ponosni na sve učenike koji su sudjelovali, a pogotovo smo sretni zbog naših učenika koji ušli u prvih deset posto najboljih po znanju iz matematike - kaže ravnateljica daruvarske Osnovne škole Vladimira Nazora Kornelija Častek. 

Ovo natjecanje se održava u više od 80 država svijeta, a cilj mu je popularizirati matematiku, razvijati interes za matematiku i prirodne znanosti te logičko i kombinatorno razmišljanje. Zadatke sastavljaju matematičari iz cijelog svijeta. 

Od 48 učenika koliko je u natjecanju sudjelovalo iz daruvarske Češke osnovne škole Jan Komensky, njih dvoje je nagrađeno, kažu nam u toj školi također ponosni na rezultat svojih malih matematičara. Tako je učenica 2. razreda Petra Šepl ušla na listu 10 posto najboljih uz vodstvo svoje mentorice Jitke Janote Doležal, kao i učenica 5. razreda Anja Majvald koju je mentorirala Eva Horvat.

(O uspjesima daruvarskih srednjoškolaca na ovom matematičkom natjecanju možete više pročitati na Mojportal.hr)

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!