Fotografija: Filip Radić promovira svoju glazbenu školu i svog grad na najljepši mogući način/Foto: MojPortal.hr
Galerija
Filip Radić promovira svoju glazbenu školu i svog grad na najljepši mogući način/Foto: MojPortal.hr

POVIJESNI USPJEH Mladi orguljaš Filip Radić iz Daruvara prvi na državnom natjecanju

Filip nije mogao vjerovati da je postigao takav uspjeh. Kada je vidio rezultate, mislio je da je u pitanju neka tiskarska pogreška...



Učenik daruvarske Glazbene škole Brune Bjelinskog Filip Radić osvojio je prvu nagradu na 61. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa koje se održalo u Zagrebu.

Filip je osvojio ukupno 98,40 bodova u kategoriji orgulja, i kako nam je otkrila ravnateljica Glazbene škole Brune Bjelinskog Vanda Cegledi, ni sam nije mogao vjerovati da je postigao takav uspjeh odnosno kada je vidio rezultate, mislio je da je u pitanju nekakva tiskarska pogreška.

Ozbiljni programi

- Ovo je zasada najveći individualni uspjeh naše škole. Imali smo već prvih nagrada, ali nikad ovakvu. U njegovoj kategoriji ih je bilo samo troje, ali to su djeca koja pohađaju vrlo ozbiljne programe. Peteročlana komisija koja je uglavnom sastavljena od profesora s Muzičke akademije ocijenila je da je Filip bio najbolji od svih - rekla nam je ravnateljica Glazbene škole Brune Bjelinskog Vanda Cegledi.

Filip Radić i njegova mentorica Spomenka Bogeljić/Foto: Glazbena škola Brune Bjelinskog
Filip Radić i njegova mentorica Spomenka Bogeljić/Foto: Glazbena škola Brune Bjelinskog

Inače, 61. državno natjecanje održava se od 30. ožujka do 5. travnja 2023. godine u Zagrebu, Jastrebarskom, Karlovcu, Samoboru, Požegi i Velikoj Gorici u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga i Agencije za odgoj i obrazovanje pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Natječe se u disciplinama bisernica, brač, mandolina, glasovir, gitara, orgulje, pjevanje, solfeggio, orkestri, klasični balet i suvremeni ples.

Ozlijedio prst

Ovaj mladi talentirani glazbenik početkom ožujka pobijedio je i na 61. Županijskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa koje se također održalo u Zagrebu, o čemu smo pisali OVDJE. Od mogućih sto, imao je zavidnih 94,40 boda te je svojim sjajnim nastupom ostvario plasman na Državno natjecanje na kojem je sada također osvojio prvo mjesto.

- Filip je učenik 3. razreda Srednje glazbene škole, program glazbenik – orguljaš. Ponosni smo što je već drugi put za vrijeme svojeg obrazovanja sudjelovao na natjecanju i ponovno se plasirao na državno natjecanje. Na regionalnom natjecanju osvojio je visoku prvu nagradu, što je izniman uspjeh. Tim više što je tjedan dana prije natjecanja skinuo longetu s malog prsta koji je ozlijedio na satu tjelesnog odgoja. Pa nismo do zadnjeg dana znali hoće li se uopće moći natjecati. Mi smo u školi nakon školskog izvršnog natjecanja, čuvši ga kako izvrsno svira, vjerovali da bi mogao ostvariti sjajan plasman, no tada se ozlijedio i sve je bilo pod upitnikom, rekla nam je prije nešto manje od mjesec dana ravnateljica Vanda Cegledi.

Čestitamo Filipu i njegovoj profesorici Spomenki Bogeljić!

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!