Fotografija: Počeo je
Galerija
Počeo je "Mali BOK"/ Foto: Grad Bjelovar

Otvoren Mali BOK: Mališani ispunili Dom kulture do posljednjeg mjesta

Kod djece se točno vidi kad im se predstava dopada, jer uvijek imaju iskrenu reakciju, uoči prve predstave poručila je glumica Katarina Madirazza



Predstavom ‘Ne može’ Boom teatra iz Zagreba jutros je u bjelovarskom Domu kulture počeo "Mali BOK". Podsjetimo, bjelovarski mališani od danas pa sve do idućeg utorka mogu uživati u šest različitih predstava, odnosno u čak 14 projekcija.

Dom kulture bio je dupkom pun/ Foto: Grad Bjelovar
Dom kulture bio je dupkom pun/ Foto: Grad Bjelovar

Kako se moglo čuti, ova predstava svoju premijeru imala je krajem prošle godine u Zagrebu, a zadovoljstvo što će se danas predstaviti i bjelovarskoj publici iskazali su glumci Katarina Madirazza i Roko Sikavica.

Festival je otvorio Boom teatar iz Zagreba/ Foto: Grad Bjelovar
Festival je otvorio Boom teatar iz Zagreba/ Foto: Grad Bjelovar

- Predstava je nastavala prema motivima istoimene slikovnice Vojka Vrućine. Radnja predstava odvija se u Splitu, gdje se dva dječaka se igraju u parku, a na njihovo iznenađenje prilazi im jedna dana iz Zagreba. Riječ je o edukativnoj predstavi koja govori o uključenosti i prihvaćanju. Također, ovo je zapravo interaktivna predstava u kojoj komuniciramo s djecom u publici, koja tako sudjeluju u predstavi, poručio je Sikavica.

Djeca su najbolja publika

Jedan od razloga takvog pristupa je i činjenica da su djeca najiskrenija publika, smatra njegova kolegica Katarina Madirazza. 

Mališani su uživali u predstavi/ Foto: Grad Bjelovar
Mališani su uživali u predstavi/ Foto: Grad Bjelovar

- Kod djece se točno vidi kad im se predstava dopada, jer uvijek imaju iskrenu reakciju. Važno da djeca idu u kazalište, odnosno da ih se odgaja u tom smjeru. Nije mi prvi put da sam na BOK festu. Ovaj festival naprosto se ne propušta i sigurno ću doći i na "veliki BOK", tim više što se slavi i okrugli rođendan. Drago mi je da je BOK i službeno postao festival, je to je jedan od najboljih hrvatskih festivala, zaključila je Madirazza. 

Predstava
Predstava "Ne može"/ Foto: Grad Bjelovar

Točan raspored svih predstava po danima možete pogledati OVDJE

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!