Fotografija: Nastavlja se sjajan projekt subotnje matineje/ Foto: Mala scena
Galerija
Nastavlja se sjajan projekt subotnje matineje/ Foto: Mala scena

KAZALIŠNA MATINEJA SUBOTOM Stiže kultna predstava za djecu "Kraljevna na zrnu graška"

U trećoj po redu kazališnoj matineji u daruvarskom kinu predstavit će se legendarno zagrebačko kazalište Mala scena, koje ovom predstavom obilježava 30 godina djelovanja



Sjajan projekt daruvarskog nastavnika Vladana Ivkovića nastavlja se ove subote. Naime, u kino dvorani s početkom u 11 sati održat će se treća po redu kazališna matineja u sklopu koje će se najmlađim Daruvarčanima predstaviti zagrebačko kazalište Mala scena s predstavom "Kraljevna na zrnu graška".

Igraju Buga Marija Šimić i Ivan Colarić/ Foto: Mala scena
Igraju Buga Marija Šimić i Ivan Colarić/ Foto: Mala scena

Ova izvedba namijenjena je za djecom od tri godine pa na više. Inače, prvu postavu predstave činili su Vitomira Lončar i Ivica Šimić, koji ujedno i potpisuje tekst.

Kultna predstava

Naime, kad je ovaj dvojac prije više od 30 godina započinjali rad na predstavi Pričalo i Malena, željeli su samo jedno: napraviti predstavu kojom bi mogli započeti nešto samostalno. Upravo iz te predstave rodila se Mala scena, a s vremenom je Pričalo i Malena postala Kraljevna na zrnu graška.

Kraljevnu su Vitomira i Ivica odigrali tisuće puta diljem Hrvatske, ali i svijeta te je ova predstava svakako zaslužila naziv kultne predstave.

Predstava je diljem Hrvatske i svijeta izvedena tisuće puta/ Foto: Mala scena
Predstava je diljem Hrvatske i svijeta izvedena tisuće puta/ Foto: Mala scena

- Ona ne samo da je stvorila naše kazalište, nego je odredila i njegovu sudbinu, sudbinu svih maloscenaca, kao ljudi i kao umjetnika. I kako onda drugačije proslaviti naš veliki trideseti rođendan, nego predstavom s kojom smo i započeli? Iako su Vitomira i Ivica daleko, sigurni smo da će naša “Kraljevna” i s novim, mladim snagama, među kojima je i njihova kći, Buga Marija Šimić, osvojiti srca malih i velikih koji dođu proslaviti s nama. Ova prekrasna priča, puna veselih pjesama koje ostaju zauvijek u uhu, zabavnih likova, fantastičnih lutaka i čiste uživancije vraća se u novom ruhu našoj dragoj, vjernoj publici i onoj koja će to tek postati, poručili su iz Male scene.

Igraju Buga Marija Šimić i Ivan Colarić/ Foto: Mala scena
Igraju Buga Marija Šimić i Ivan Colarić/ Foto: Mala scena

Recimo i to da cijena ulaznice iznosi 3 eura, a prodaja će početi sat vremena prije predstave na kinoblagajni. 

Zabava za djecu i roditelje

Podsjetimo, prve dvije izvedbe subotnje matineje daruvarsko su kino ispunile skoro do posljednjeg mjesta. 

- Neizreciva je sreća vidjeti veliki broj dječaka i djevojčica sa svojim roditeljima u zajedničkom izlasku na kazališnu predstavu. To je, između ostaloga, jedan od ciljeva ovoga projekta. Neprocjenjivo je vrijedno provesti neko vrijeme sa svojom djecom na kazališnoj predstavi, neprocjenjivo i za djecu i za roditelje. To su trenutci koje će, siguran sam, dugo pamtiti i djeca i njihovi roditelji. Radi se o kvalitetno provedenom zajedničkom vremenu, a nakon gledanja predstave, otvara se mogućnost razgovora i komentiranja onoga što su zajedno vidjeli. A to je, čini mi se, ono što danas nedostaje – razgovor sa svojim najbližima - rekao je nakon druge predstave idejni tvorac ovog projekta Vladan Ivković, o čemu više pročitajte OVDJE

Predstave u sklopu subotnje matineje daruvarsko kino ispune do posljednjeg mjesta/ Foto: PUO Daruvar
Predstave u sklopu subotnje matineje daruvarsko kino ispune do posljednjeg mjesta/ Foto: PUO Daruvar

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!