Fotografija: Nastavlja se sjajan projekt Kazališne matineje subotom/ Foto: Dječje kazalište Dubrava
Galerija
Nastavlja se sjajan projekt Kazališne matineje subotom/ Foto: Dječje kazalište Dubrava

KAZALIŠNA MATINEJA Ne propustite sutra u Daruvaru predstavu "Dome, slatki dome"

Priča je to o maloj mišici, koja odluči negdje drugdje potražiti svoj novi dom. Na svom putovanju, sreće različite životinje: pticu, sovu, majmuna, slona, devu, krokodila, pingvina...



Sjajan projekt daruvarskog nastavnika Vladana Ivkovića nastavlja se ove subote.

Naime, u kinodvorani s početkom u 11 sati održat će se četvrta po redu kazališna matineja u sklopu koje će se najmlađim Daruvarčanima predstaviti Dječje kazalište Dubrava s predstavom "Dome, slatki dome".

Priča o maloj mišici

- Priča je to o malom mišu, a u našoj predstavi o maloj mišici, koja odluči negdje drugdje potražiti svoj novi dom. Na svom putovanju u potrazi za novim domom, sreće različite životinje: pticu, sovu, majmuna, slona, devu, krokodila, pingvina. U dinamičnim scenskim situacijama, punim neočekivanih obrata, plesa i akrobatike, gledatelji otkrivaju kako žive različite životinje, koje ljudske osobine u njima prepoznajemo, kako doživljavamo svoj dom, što od njega očekujemo te konačno, hoće li se mišica na kraju vratiti svom toplom domu, poručuju iz ovog zagrebačkog kazališta. 

Cijena ulaznice je 3 eura/ Foto: Dječje kazalište Dubrava
Cijena ulaznice je 3 eura/ Foto: Dječje kazalište Dubrava

Inače, predstava je nastala kao obrada istoimene slikovnice Svjetlane Junakovića, a namijenjena je za djecu od tri godine pa na više. 

Ulaznice 3 eura

- Ulaznice za ovu predstavu nisu u pretprodaji, već se mogu kupiti sat vremena prije same predstave na blagajni kina po cijeni od 3 eura, poručili su iz Pučkog otvorenog učilišta Daruvar.

Recimo i to da u predstavi glume Katarina Madirazza i Danijela Evđenić koje su radile i režiju, dramatizaciju te odabrale glazbu. Za scenografiju i kostime zaslužne su Marta Dolenčić i Magdalena Biškup, a savjetnica za scenski pokret je Sandra Banić Naumovski. 

U predstave glume Katarina Madirazza i Danijela Evđenić/ Foto: Dječje kazalište Dubrava
U predstave glume Katarina Madirazza i Danijela Evđenić/ Foto: Dječje kazalište Dubrava

Podsjetimo, prve tri izvedbe subotnje matineje daruvarsko su kino ispunile skoro do posljednjeg mjesta. 

- Neizreciva je sreća vidjeti veliki broj dječaka i djevojčica sa svojim roditeljima u zajedničkom izlasku na kazališnu predstavu. To je, između ostaloga, jedan od ciljeva ovoga projekta. Neprocjenjivo je vrijedno provesti neko vrijeme sa svojom djecom na kazališnoj predstavi, neprocjenjivo i za djecu i za roditelje. To su trenutci koje će, siguran sam, dugo pamtiti i djeca i njihovi roditelji. Radi se o kvalitetno provedenom zajedničkom vremenu, a nakon gledanja predstave, otvara se mogućnost razgovora i komentiranja onoga što su zajedno vidjeli. A to je, čini mi se, ono što danas nedostaje – razgovor sa svojim najbližima - rekao je nakon druge predstave idejni tvorac ovog projekta Vladan Ivković, o čemu više pročitajte OVDJE

Plakat/ Foto: Dječje kazalište Dubrava
Plakat/ Foto: Dječje kazalište Dubrava

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!