Fotografija: Hitna pomoć brzo je stigla/Foto: Čitatelj
Galerija
Hitna pomoć brzo je stigla/Foto: Čitatelj

Susjed koji je prvi došao na mjesto nesreće kod Bjelovara: "Molio sam se da mi ona ne umre na rukama"

"Dvoje djece sjedilo je na rubnjaku, bili su krvavi i u šoku. Djevojčica koja je najteže stradala ležala je u nesvijesti u jarku. Došao sam do nje, kleknuo i stavio ju na bok", prisjeća se Franjo trenutaka užasaBJELOVAR – Petak, 21. lipnja, mnoge obitelji neće nikada zaboraviti. S pravom je taj dan kada je započelo ljeto, i kada je završila školska godina, nazvan crnim petkom.

Petero tinejdžera završilo je u bolnici, četvero njih s teškim ozljedama glave, a među njima i djevojka koja se još uvijek bori za život. Epilog je to čak tri nesreće koje su se dogodile, a u kojima su sudjelovali tinejdžeri. Mladi ljudi na pragu životu. U samo jednom trenu, sve je krenulo krivo.

Najgora je bila nesreća koja se toga crnoga petka dogodila u Bulincu u poslijepodnevnim satima, o čemu smo prvi izvijestili OVDJE.

„Ubit će me moji“

Naime, troje tinejdžera na quadu, bez kaciga na glavi i bez dozvole, u zavoju su, uslijed prebrze vožnje zahvatili bankinu, sletjeli u putni jarak i udarili u obližnji betonski most. Svi su zadobili teške ozljede glave, u jedinici intenzivnog liječenja su, a jedna djevojka još uvijek je u kritičnom stanju.

Trenutak užasa nikada neće zaboraviti niti Franjo Tanić, susjed i igrom slučaja vatrogasac koji je bio u svom dvorištu kada je čuo snažan udarac. Odmah je pretpostavio da je riječ o prometnoj nesreći. Kako nam kaže, već su se ove godine dogodile tri nesreće na tom istom, kobno mjestu. No, nijedna ovako potresna.

- Bio sam na cesti u roku od 15 sekundi, jer se moja kuća nalazi jako blizu, još se nije prašina slegla od udarca kada sam doletio tamo. Dvoje djece sjedilo je na rubnjaku kod živice, bili su krvavi i u šoku. Govorili su: „ubit će me moji“. U ljetnoj odjeći, kratkih majica i hlača, s natikačama koje su bile posvuda po putnom jarku. Oni su se po tom betonu povukli kao po šmirgl papiru. Djevojčica koja je najteže stradala preletjela je preko njih jer je, kako kažu, bila zadnja na quadu. To je let od 10-ak metara nakon čega je pala na glavu. Ona je ležala u nesvijesti u putnom jarku.

Molio se da preživi

Došao sam do nje, kleknuo i stavio ju na bok. Bojao sam se da se ne uguši u vlastitoj krvi. Odmah sam zvao 112 i svog kolegu vatrogasca koji je brzo stigao u pripomoć. Otvorili smo suncobran i donijeli kantu vode te ju lagano prskali. Nismo ju smjeli micati, prisjeća se kobnih trenutaka Franjo koji nam otkriva kako je na djevojci bila vidjljiva ozljeda glave.

Sve do dolaska hitne koja je, kako kaže Franjo, stigla vrlo brzo, u roku od 10-ak minuta, molio se samo da ju predaju živu. Bio je s njima na liniji i slušao sve što mu govore.

- Poznajem joj pradjeda, djeda, roditelje… A imam i unuku približnih godina. Kao vatrogasac sam se zaista svega nagledao. Pod stresom smo kada nastrada i starija osoba, no kada su djeca u pitanju, to je najstrašnije, priznaje nam Franjo.

Na liniji s hitnom

- Kako su im javljali, tako su na mjesto nesreće dolazili i roditelji stradale djece. Ja sam osobno sve do dolaska hitne bio posvećen toj najteže ozlijeđenoj djevojci. U pomoć ostalima priskočila su i dva mlada policajca koja su se slučajno tu našla pa su odmah stali, kao i ostali susjedi, priča Franjo koji je strahovao da mu teško ozlijeđena djevojka ne umre na rukama.

Most u koji su udarili/Foto: Čitatelj
Most u koji su udarili/Foto: Čitatelj

- Disala je, ali plitko i lagano, uz balončiće krvi. Bilo je to stvarno strašno. Svi se molimo i nadamo da će sve biti u redu, zaključio je.

Da je stanje i dalje neizvjesno i teško, naročito za najteže stradalu djevojčicu, potvrđuje i dr. Igor Žigman iz Opće bolnice "Dr. Anđelko Višić" Bjelovar.

- Ona je i dalje životno ugrožena, na aparatu je za disanje i u induciranoj komi. Druga djevojčica je zasad stabilo, te je i dalje na opservaciji. Dječak je tijekom prijepodneva trebao biti premiješten iz jedinice intenzivnog liječenja na odjel, potvrdio nam ej dr. Žigman.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!