Fotografija: Foto: Duje Klaric/CROPIX (Ilustracija)
Galerija
Foto: Duje Klaric/CROPIX (Ilustracija)

U tri nesreće u Bjelovaru jučer teško stradalo petero tinejdžera: "Svi imaju povrede glave, jedno se bori za život"

Najteža nesreća u kojoj je teško ozlijeđeno troje tinejdžera dogodila se jučer poslijepodne oko 15 i 45 sati u Bulincu. Došlo je do slijetanja quada, a svo troje su na intenzivnom liječenjuBJELOVAR - Jučer, 21. lipnja na bjelovarskom području dogodile su se tri strašne nesreće u kojima je teško stradalo čak petero tinejdžera, svi u dobi između 13 i 15 godina.

U jednoj nesreći riječ je o slijetanju quada, u drugoj je na dijete naletio osobni automobil, dok se u trećoj radilo o padu s romobila.

Najteža nesreća u kojoj je teško ozlijeđeno troje tinejdžera, dvije djevojke i dječak, dogodila se jučer poslijepodne oko 15 i 45 sati u Bulincu.

Slijetanje quada

U zavoju na županijskoj cesti u Bulincu došlo je do slijetanja quada kojim je upravljala tinejdžerica, a čiji suvozači su bili također tinejdžerske dobi.

- Uslijed prebrze vožnje sletjeli su u putni jarak, nekontrolirano se nastavili kretati te pritom udarili u betonski most. Nijedno od njih nije imalo kacigu, a vozačica je upravljala quadom bez dozvole, kažu u policiji.

Ravnateljica OB Bjelovar Sanela Grbaš Bratković potvrdila je kako je svo troje tinejdžera iz prometne nesreće s quadom teško ozlijeđeno.

- Svi su u šok sobi, s teškim povredama glave, a jedno dijete bori se za život, kazala je upozorivši kako nitko od djece iz jučerašnjih nesreća nije imao zaštitnu kacigu na glavi.

Oborio djevojku na zebri

O nesreći u kojoj je na dijete naletio automobil na zebri, izvijestili smo kasno sinoć OVDJE.

Ta se nesreća dogodila oko 20 i 35 sati, u Franjevačkoj ulici, pored zgrade stomatologije. 

- Dijete se kretalo iz Livadićeve ulice prema Istarskoj, prelazilo je na pješačkom prijelazu Franjevačku ulicu, a na njega je naletio 21-godišnji vozač koji je vozio prema središtu grada. Uslijed pokušaja izbjegavanja, vozač je oborio dijete koje je palo na kolnik, kažu u policiji. 

Nakon zaprimanja u bjelovarsku bolnicu, pokazalo se da je djevojčica, za koju neslužbeno doznajemo da ima 13 godina, zadobila teške tjelesne ozljede.

Preveženo u Zagreb

Sat vremena kasnije, u 21 i 35 sati, nova nesreća dogodila se u Zagorskoj ulici u Bjelovaru. Dijete je uslijed neoprezne vožnje palo s romobila i zadobilo teške ozljede glave. Neslužbemo doznajemo kako je riječ o 15-godišnjem djetetu.

Ravnateljica bolnice Sanela Grbar Bratković potvrdila je kako je u bolnicu zaprimljeno još jedno dijete uslijed pada s romobila koje je također tinejdžerske dobi. To bi bilo šesto dijete koje je jučer stradalo na bjelovarskom području. Kako nam je rekla, jedno od dvoje djece koja su sudjelovala u nesrećama s romobilima lakše je ozlijeđeno i na promatranju je, dok je drugo s teškim ozljedama preveženo u zagrebačku bolnicu. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!