Fotografija: Foto: Facebook
Foto: Facebook

Policija o slijetanju autobusa s učenicima: "Vozilo je poslano na izvanredni tehnički pregled"

55-godišnji vozač Čazmatransovog autobusa nije držao dovoljan razmak od ruba kolnika te je kotačima zahvatio bankinu i sletio u putni jarakGotov je policijski očevid u mjestu Siščani kod Čazme gdje je danas oko 12.30 sati došlo do slijetanja autobusa koji je prevozio dvadesetak učenika iz škole, o čemu smo pisali OVDJE.

Naime, kako je izvijestila PU bjelovarsko-bilogorska, 55-godišnji vozač upravljao je autobusom daruvarskih registarskih oznaka kroz Siščane.

- Uslijed nedržanja autobusa na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika, desnim kotačima je zahvatio bankinu, nakon čega je sletio u putni jarak gdje se je i zaustavio. Pri tome se gornjim dijelom autobusa naslonio na stup javne rasvjete - kažu u policiji i dodaju kako je u nesreći ozlijeđeno jedno dijete koje je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezeno u Opću bolnicu „dr. Anđelko Višić“ Bjelovar na pružanje liječničke pomoći, a drugo dijete je naknadno u pratnji roditelja zatražilo liječničku pomoć.

- Vozač autobusa nije bio pod utjecajem alkohola, a autobus je poslan na izvanredni tehnički pregled. Nakon kvalifikacija ozljeda slijedi adekvatna prijava protiv vozača autobusa - kažu u policiji.