Fotografija: Odbjegli vozač se svojedobno skrivao od policije po šumama Bilogore, a u pauzi između dvije potjere pio je pivo/Foto: Danica.hr
Odbjegli vozač se svojedobno skrivao od policije po šumama Bilogore, a u pauzi između dvije potjere pio je pivo/Foto: Danica.hr

OPET U AKCIJI Bilogorski Mad Max pokušao zgaziti policajca i oštetio dva policijska vozila

Čovjek koji vozi bez jedne ruke ponovo je pijan vozio neregistrirani auto s lažnim registracijama i to u vrijeme dok mu je vozačka dozvola bila oduzetaNenad V. (54) iz Prgomelja, kojeg su mediji zbog svoje sulude vožnje prozvali Bilogorski Mad Max, završio je mjesec dana iza rešetaka jer je pijan bježao policiji u neregistriranom Golfu na kojemu su bile lažne registarske pločice.

Osim toga, pokušao je pregaziti policajca koji ga je htio zaustaviti, a u bijegu je oštetio i dva policijska vozila. Sve to je napravio dok mu je vozačka dozvola ukinuta radi prikupljenih 12 negativnih bodova i dok mu je bila izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. 

Bježao presretačima

Nenad V. iz Prgomelja kod Bjelovara postao je nacionalno poznat nakon što je prije nešto više od dvije godine starim Opelom nekoliko puta uspio pobjeći policijskim presretačima koji su ga lovili zbog niza prometnih prekršaja o čemu smo pisali OVDJE.

Riječ je o čovjeku koji sustavno i svjesno čini najteže prometne prekršaje, vozeći bez jedne ruke, i sa samo dva prsta na drugoj ruci. Dosad je zbog prometnih prekršaja osuđivan više od 100 puta. Budući da novca za plaćanje kazni nema, redovito završava u zatvoru. No, kada izađe iz njega, opet sjedne u svoj ili tuđi auto i nastavi po starom. 

Tako je bilo i prošlog petka oko 20.15 sati kada ga je nedaleko od križanja Ulice Nikole Šubića Zrinskog i Zagrebačke ulice u Rovišću, pokušao zaustaviti policajac Policijske postaje Bjelovar.

Vozio po nogostupu

- S ciljem zaustavljanja 54-godišnjeg vozača koji je prije toga počinio nekoliko prometnih prekršaja na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, policijski službenik koji je stajao uz zaustavljeno službeno policijsko vozilo s uključenim plavim rotacijskim svjetlom je, pomoću pločice „STOP POLICIJA“ s vlastitim izvorom svjetlosti, vozaču davao naredbu za zaustavljanje vozila. Vozač je usporio kretanje vozila, nakon čega je policijski službenik krenuo prema njemu, da bi potom vozač vozilom skrenuo ulijevo ubrzavajući prema policijskom službeniku - priopćili su iz PU bjelovarsko-bilogorske dodajući kako je policajac izbjegao udarac tako što je odskočio na nogostup, a vozač je nastavio voziti  po nogostupu i prometnim trakom za vozila iz suprotnog smjera. Tako je zaobišao zaustavljeno službeno vozilo i jureći nastavio vožnju.

Policajci PU bjelovarsko-bilogorske i PU koprivničko-križevačke krenuli su za njim u potjeru, a s upaljenim rotirkama su ga lovili sve do Žabjaka.

Lažne isprave

- Kako bi ga zaustavili, policijski službenici su s tri policijska vozila usporavali kretanje vozila i to s prednje, bočne i stražnje strane, uslijed čega je vozač bio prisiljen zaustaviti vozilo, a prilikom vožnje je vozilom udario i oštetio dva policijska vozila - kažu u policiji i napominju kako je na ovaj način silom spriječio službenu osobu u obavljanju službene radnje koja je u okviru njenih ovlasti i doveo u opasnost život i tijelo službene osobe, čime je počinio kazneno djelo Prisile prema službenoj osobi iz članka 314. stavak 1. i 2. KZ-a.

Nakon što su ga oko 20.25 sati napokon zaustavili u Žabjaku, policajci su utvrdili da upravlja neregistriranim osobnim automobilom marke „VW Golf“ na kojemu su bile nepripadajuće registarske pločice.

- Dakle, lažnu javnu ispravu je upotrijebio kao pravu, čime je počinio i kazneno djelo Krivotvorenja isprave iz članka 278. stavak 1. i 3. KZ-a. Isto tako je utvrđeno i da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta radi prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova te za vrijeme izrečenih zaštitnih mjera zabrane upravljanja i još k tome svemu pod utjecajem alkohola od 1,35 g/kg. Budući da se radi o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, temeljem čl. 229. privremeno mu je oduzeto vozilo kojim je upravljao - ističu u PU bjelovarsko-bilogorskoj.

Mjesec dana iza rešetaka

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjim Nenadom V. (policija nije navela njegov identitet, samo godište) zbog sumnje da je, uz niz prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, počinio i kaznena djela prisile prema službenoj osobi i krivotvorenje isprave, 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 54-godišnji vozač predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.  

Sudac istrage odredio mu je mjesec dana istražnog zatvora. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!