Fotografija: Lara Miroslavić/Foto: Privatni album
Galerija
Lara Miroslavić/Foto: Privatni album

Njemačka policija pronašla čovjeka koji je čekićem brutalno izudarao Laru (16) iz Garešnice

Kako je izvijestila njemačka policija, tog su jutra u Mainhardtu u okrugu Schwäbisch Hall brutalno pretučene dvije osobe, 16-godišnjakinja i muškarac u dobi od 55 godinaNjemačka policija pronašla je muškarca koji je u petak rano ujutro u njemčakom mjestu Mainhardt napao i čekićem izudarao 16-godišnju Laru Morislavić iz Garešnice, javlja Jutarnji.hr

Kao što smo jučer prvi objavili OVDJE Lara Miroslavić (16) iz Garešnice brutalno je pretučena na putu do škole na autobusnoj stanici. Kako nam je ispričala njezina majka Snježana, nepoznati muškarac ju je iz čista mira napao i tukao čekićem po glavi.

Napao dvije osobe

- Nakon dolaska hitne pomoći Lara je bila u strašnom šoku. Prebacili su je u bolnicu gdje operirana po hitnom postupku. Operacija je trajala šest sati. Lara ima teške povrede mozga, prijelom lubanje i teške povrede lijevog oka. Također, ruke su joj sasječene te joj je jedna ruka šivana. Pretpostavljam da je rukama štitila glavu koliko je mogla, jadno moje dijete, kazala je za MojPortal.hr šokirana majka Snježana.

Kako je izvijestila njemačka policija, tog su jutra u Mainhardtu u okrugu Schwäbisch Hall brutalno pretučene dvije osobe, 16-godišnjakinja i muškarac u dobi od 55 godina. Oboje su zadobili teške ozljede glave.

Policija je najprije oko 6.15 sati dobila dojavu o teško ozlijeđenom muškarcu na jednom autobusnom stajalištu, a svega koju minutu kasnije stigla je i dojava građanke da je na drugoj stanici autobusa, udaljenoj nekoliko stotina metara od one na kojoj je ozlijeđen muškarac, pretučena i jedna djevojka. I djevojka i muškarac su u teškom stanju prevezeni u bolnice gdje im je pružena medicinska pomoć te su podvrgnuti hitnim operativnim zahvatima. Dok se stanje teško ozlijeđenog muškarca potom stabiliziralo te je izvan životne opasnosti, maloljetna djevojka je, kako je policija dodatno izvijestila u ponedjeljak, i dalje kritično.

Slučajno ga pronašli

Policija je odmah povezala ova dva napada sumnjajući da se radi o istom počinitelju, ali nikakva povezanost između žrtava nije pronađena, niti se znao motiv napada. Odmah je oformljena posebna istražiteljska skupina "Haltestelle" najprije s 20, a potom s čak 40 policajaca, te se tražila i pomoć građana, odnosno mogućih očevidaca napada.

Na koncu je policija više slučajno ulovila mogućeg počinitelja. Kako je priopćeno, policija je u noći na ponedjeljak zaprimila dojavu koja je dovela do uhićenja 41-godišnjaka. Njegovi ukućani zvali su policiju jer je muškarac divljao po stanu. Nakon intervencije na dojavljenoj adresi, policija je u ponedjeljak detaljnije provjerila prijavljenoga. Ispostavilo se da ranije u odnosu na njega nisu imali postupanja, ali su utvrdili njegovu moguću povezanost s napadima na autobusnim stajalištima od prethodnog petka.

"U ponedjeljak kasno poslijepodne 41-godišnji njemački državljanin iz Mainhadta je uhićen zbog osnovane sumnje da je 7. listopada čekićem napao i izudarao 16-godišnjakinju i 55-godišnjaka i nanio im ozljede opasne po život. Osumnjičeni je u utorak izveden pred nadležnog suca istrage koji je potvrdio nalog za njegovim zadržavanjem. Osumnjičeni je potom odveden u zatvorsku bolnicu", izvijestila je policija.

Psihički bolesnik

Ispostavilo se da muškarac ima konkretnu psihičku bolest, a postoji li ikakva poveznica između njega i žrtava ili se radilo o nasumičnom napadu na osobe koje su mu se našle na putu, još se utvrđuje.

Inače, Snježana i cijela obitelj nedavno su proživjeli još jednu tragediju. Naime, prije nepuna dva mjeseca preminuo je Snježanin sin Ivan Poletto, koji je stradao u teškoj prometnoj nesreću u Pakracu.

Ivan je nakon gotovo mjesec dana borbe, nažalost podlegao ozljedama/ Foto: Snimio čitatelj/privatni album
Ivan je nakon gotovo mjesec dana borbe, nažalost podlegao ozljedama/ Foto: Snimio čitatelj/privatni album

- Potrebna nam je psihološka pomoć. Mi proživljavamo horor film. Nova rana na još uvijek svježu ranu. Još mi je Ivanova slika pred očima, a sad već gledam Laru na intenzivnoj u komi zamotane glave. Eto, dijete ne može više otići bezbrižno ni u školu. Moja Lara mogla je postati novi Luka Ritz, istaknula je za MojPortal.hr. majka Snježana.

- Stavili su je u induciranu komu da spava i da mozak odmara te da se što prije oporavi, dodaje majka.

Teške strahote

Koliko god da čudno zvuči, ali ova priča mogla je završiti još gore. Naime, prema Snježaninim riječima, njena druga kćer Sara gledala je Laru kako se šminka i sprema za školu i htjela je poći s njom, iako taj dan nije imala nastavu. Srećom, to ipak nije učinila.

- Sara je imala neki čudan osjećaj i htjela ju pratiti do škole, ali ipak nije. Zaspala je. Sreća u nesreći, jer možda bi i ona nastradala, dodaje majka Snježana.

Strahote koje kroz život prate ovu nesretnu ženu teško su zamislive i u najcrnijim scenarijima. Kako kaže, prije pet godina muku je prošla s još jednim sinom.

- On je stradao padom iz doma u Radićevoj kroz prozor. Također je imao teške ozljede glave i neko vrijeme bio je u komi. Zbilja mučan oporavak smo prošli. Nemam vremena disati kako treba, a kamoli oporaviti se od jednog šoka, a već dođe novi. To je kao da čovjek ne proguta zalogaj, a već stavlja drugi i guši se hranom, opisala je majka Snježna.