Fotografija: Lara Miroslavić/Foto: Privatni album
Galerija
Lara Miroslavić/Foto: Privatni album

"Prvo mi je sin završio u komi i umro, a sad je i kćer u komi. U Njemačkoj je pretučena čekićem"

Još mi je Ivanova slika pred očima, a sad gledam svoju Laru kako leži u komi, kaže majka Snježana koja je prije nepuna dva mjeseca izgubila sina u prometnoj nesreći u PakracuLara Miroslavić (16) iz Garešnice brutalno je pretučena u Njemačkoj, u mjestu Mainhardt, potvrdila je njena majka Snježana. Prema njenim riječima Laru je na putu do škole na autobusnoj stanici nepoznati muškarac iz čista mira napao i tukao čekićem po glavi. 

- Nakon dolaska hitne pomoći Lara je bila u strašnom šoku. Prebacili su je u bolnicu gdje operirana po hitnom postupku. Operacija je trajala šest sati. Lara ima teške povrede mozga, prijelom lubanje i teške povrede lijevog oka. Također, ruke su joj sasječene te joj je jedna ruka šivana. Pretpostavljam da je rukama štitila glavu koliko je mogla, jadno moje dijete, kazala je šokirana majka Snježana. 

Prije dva mjeseca poginuo joj sin

Da stvar bude gore, Snježana i cijela obitelj nedavno su proživjeli još jednu tragediju. Naime, prije nepuna dva mjeseca preminuo je Snježanin sin Ivan Poletto, koji je stradao u teškoj prometnoj nesreću u Pakracu, o čemu smo pisali OVDJE.

Ivan je nakon gotovo mjesec dana borbe, nažalost podlegao ozljedama/ Foto: Snimio čitatelj/privatni album
Ivan je nakon gotovo mjesec dana borbe, nažalost podlegao ozljedama/ Foto: Snimio čitatelj/privatni album

- Potrebna nam je psihološka pomoć. Mi proživljavamo horor film. Nova rana na još uvijek svježu ranu. Još mi je Ivanova slika pred očima, a sad već gledam Laru na intenzivnoj u komi zamotane glave. Eto, dijete ne može više otići bezbrižno ni u školu. Moja Lara mogla je postati novi Luka Ritz, istaknula je Snježana dodavši da je Lara trenutno stabilno te da je operacijski zahvat uspješno prošao.

Život iz pakla

- Stavili su je u sedaciju, odnosno induciranu komu da spava i da mozak odmara te da se što prije oporavi, dodaje.

Koliko god da čudno zvuči, ali ova priča mogla je završiti još gore. Naime, prema Snježaninim riječima, njena druga kćer Sara gledala je Laru kako se šminka i sprema za školu i htjela je poći s njom, iako taj dan nije imala nastavu. Srećom, to ipak nije učinila.

- Sara je imala neki čudan osjećaj i htjela ju pratiti do škole, ali ipak nije. Zaspala je. Sreća u nesreći, jer možda bi i ona nastradala, dodaje majka Snježana. 

Lara Miroslavić brutalno je pretučena u Njemačkoj/ Foto: Privatni album
Lara Miroslavić brutalno je pretučena u Njemačkoj/ Foto: Privatni album

Strahote koje kroz život prate ovu nesretnu ženu teško su zamislive i u najcrnijim scenarijima. Kako kaže, prije pet godina muku je prošla s još jednim sinom. 

- On je stradao padom iz doma u Radićevoj kroz prozor. Također je imao teške ozljede glave i neko vrijeme bio je u komi. Zbilja mučan oporavak smo prošli. Nemam vremena disati kako treba, a kamoli oporaviti se od jednog šoka, a već dođe novi. To je kao da čovjek ne proguta zalogaj, a već stavlja drugi i guši se hranom, opisala je majka Snježna. 

Za kraj recimo i to da je istraga posljednjeg strašnog događaja koji je pogodio ovu obitelj s njemačkom adresom u tijeku, a po završetku bit će poznate sve okolnosti nesreće.