Fotografija: Majka je smještena u dom/ Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev//CROPIX (ilustracija)
Majka je smještena u dom/ Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev//CROPIX (ilustracija)

HOROR U OBITELJI Osuđena žena koja je vlastitoj majci krala mirovinu i naplaćivala joj pranje rublja

Na podu kuće je cement i nema sanitarnog čvora tako da je majka nuždu obavljala u kante koje zbog starosti i bolesti nije mogla sama iznositi van iz kućeGrozan slučaj zanemarivanja i iskorištavanja vlastite majke, koji se dogodio sredinom 2022. godine na križevačkom području, o čemu smo pisali OVDJE, dobio je i sudski epilog.

Naime, nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru 28. studenog 2023., podiglo optužnicu protiv 55-godišnjakinje zbog počinjenog kaznenog djela ostavljanja u teškom položaju bliske osobe, odnosno vlastite majke, Općinski sud u Bjelovaru ovih je dana donio nepravomoćnu presudu, kojom 55-godišnjakinju osudio na osam mjeseci zatvora, odnosno uvjetno na godinu dana.

Majka je u dom primjljena s modricama 

Kako stoji u presudi, iako je 55-godišnjakinja znala da je njena majka stara, slabo pokretna, bolesna i nesposobna da se brine o sebi te da prima mirovinu od svega oko 132,72 eura, ostavila ju je da živi u kući u kojoj nisu postojali uvjeti potrebni za život, stanovanje i zadovoljavanje osnovnih životnih potreba.

- Na podu kuće je cement i nema sanitarnog čvora tako da je majka nuždu obavljala u kante koje zbog starosti i bolesti nije mogla sama iznositi van iz kuće te je u kući sve derutno, zapušteno i prljavo. Nadalje, kada je majka trebala čistu odjeću, kćer joj je naplaćivala pranje rublja  i to 1,33 eura/ po pranju, dok joj je korištenje struje naplaćivala 9,29 eura mjesečno, uslijed čega je majka rješenjem Centra za socijalnu skrb Križevci godine smještena u udomiteljsku obitelj, gdje je zaprimljena prljava, zapuštena i s modricama i ogrebotinama na tijelu. Dakle, kršenjem svojih zakonskih obiteljskih obveza ostavila u teškom položaju blisku osobu koja se ne može sama o sebi skrbiti, stoji u sudskoj presudi.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!