Fotografija: 
Foto: Darko Tomas/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Darko Tomas/CROPIX (Ilustracija)

Tri mjeseca kći ostavila teško pokretnu, bolesnu majku u neljudskim uvjetima: "Uzimala joj i mirovinu"

Tortura je trajala od travnja do srpnja nakon čega je nesretna starica završila u udomiteljskoj obitelji, a protiv kćeri je podignuta optužnica za kazneno djeloBJELOVAR - Grozan slučaj zanemarivanja i iskorištavanja vlastite majke dogodio se na bjelovarskom području. 

Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru 28. studenog 2023., podiglo je optužnicu protiv 55-godišnjakinje zbog počinjenog kaznenog djela ostavljanja u teškom položaju bliske osobe, odnosno vlastite majke.

Okrivljenu 55-godišnjakinju se tereti da je od travnja 2022. godine pa do 5. srpnja 2022. u jednom naselju na području Bjelovara počinila kazneno djelo.

Uzimala joj novac

Učinila je to tako što je, znajući da je njena majka starije dobi te slabo pokretna i bolesna slijedom čega nije sposobna brinuti se o sebi, kao i da prima mirovinu u iznosu oko 132,00 eura (tisuću kuna), ostavila ju živjeti u kući koja nije bila primjerena za život osobe te dobi i u takvom stanju, te joj naplaćivala određene usluge, nakon čega je oštećenica, po saznanju za ovakvo postupanje, smještena u udomiteljsku obitelj.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!