Fotografija: 30-godišnji muškarac doveden je pred suca istrage/Foto: Tea Cimaš/CROPIX (ilustracija)
30-godišnji muškarac doveden je pred suca istrage/Foto: Tea Cimaš/CROPIX (ilustracija)

Čovjek koji je plinskim pištoljem ozlijedio mladića ispred kafića u Pakracu pušten na slobodu

Osumnjičeni 30-godišnjak ne smije dolaziti više u taj kafić, ne smije se približavati 18-godišnjem mladiću niti uspostavljati s njim bilo kakav kontaktOpćinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru provelo je dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog 30-godišnjeg muškarca koji je 18. ožujka iza ponoći u dvorištu kafića u Bolničkoj ulici u Pakracu hicem iz plinskog pištolja ozlijedio 18-godišnjeg mladića.

Muškarca se tereti za kazneno djelo pokušaja teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavka 1. u vezi članka 34. Kaznenog zakona.

Prislonio ga na prsa

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 30-godišnjak 18. ožujka 2022., u dvorištu jednog disko kluba u Pakracu, u nakani da teško tjelesno ozlijedi oštećenika, nakon kraćeg verbalnog sukoba s njim uperio u njega plinski pištolj i prislonio mu ga na lijevu stranu prsnog koša te ispaljenim hicem nanio oštećeniku tjelesnu ozljedu - piše u priopćenju DORH-a.

Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru nije prihvatio prijedlog državnog odvjetnika za određivanje istražnog zatvora protiv 30-godišnjaka već mu je rješenjem odredio mjere opreza. Naime, 30-godišnjak ne smije dolaziti više u taj kafić, ne smije se približavati 18-godišnjem mladiću niti uspostavljati s njim bilo kakav kontakt.

Našli oružje i drogu

Kao što smo već pisali OVDJE, policija je tada pretražila ugostiteljski objekt i prostor u sklopu objekta u kojem 30-godišnjak neprijavljeno boravi i pronašla plinski revolver s 14 spremnika plina, 418 plastičnih kuglica, dva spremnika za navedeni revolver te oko 70 grama marihuane.

Muškarac je zaradio i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a uručen mu je i prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prebivalištu.