Fotografija: Prošlogodišnje potpisivanje ugovora s liječnicima/Foto: Deni Marčinković/MojPortal.hr
Prošlogodišnje potpisivanje ugovora s liječnicima/Foto: Deni Marčinković/MojPortal.hr

Župan Marko Marušić potpisuje 10 novih ugovora s liječnicima i medicinskim osobljem

"Ovim mjerama nastojimo zadržati liječnike u našim zdravstvenim ustanovama i privući nove u naše ustanove", poručio je županBjelovarsko-bilogorska županija nastavlja i u 2024. godini s potporama liječnicima i medicinskom osoblju, javljaju iz BBŽ-a.

Dosad su potpisana 22 ugovora o subvencioniranju, a župan Marko Marušić će u utorak 16. travnja potpisati deset novih ugovora o dodjeli subvencija kamata na stambene kredite te za podstanarstvo i školovanje, odnosno stručno usavršavanje liječnika i medicinskog osoblja.

Stručno usavršavanje

U 2023. godini za subvencije zdravstvenim djelatnicima ukupno je isplaćeno 176.710,26 eura. Od dosad potpisana 22 ugovora tri se odnose na subvencioniranje podstanarstva, šest za subvencije kamata na stambene kredite i 13 za stručno usavršavanje. Mjeru za stručno usavršavanje u 2023. godini koristile su četiri medicinske sestre, jedna prvostupnica sestrinstva, šest doktora medicine te jedan prvostupnik fizioterapije i jedan prvostupnik sanitarnog inženjerstva.

Od deset ugovora koje će biti sutra potpisani četiri su za subvencioniranje podstanarstva, dva ugovora za subvencije kamata na stambene kredite i četiri ugovora o subvencijama za stručno usavršavanje.

Kvalitetno zdravstvo

- Ovim mjerama nastojimo zadržati liječnike u našim zdravstvenim ustanovama i privući nove u naše ustanove. U prošloj godini za ove mjere isplatili smo nešto više od 176.000 eura. Naš cilj je osigurati što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu našim građanima i što bolje uvjete rada našim zdravstvenim djelatnicima – poručio je župan Marko Marušić.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!