Fotografija: Oskarovke su u Daruvar i Končanicu donijele vrijedno priznanje/Foto: ČOŠ Daruvar i ČOŠ Končanica
Oskarovke su u Daruvar i Končanicu donijele vrijedno priznanje/Foto: ČOŠ Daruvar i ČOŠ Končanica

ZNANJE JE UVIJEK U MODI Oskare znanja dobili i učenici čeških škola u Daruvaru i Končanici

Oskare su dobile učenice ČOŠ Jana Amosa Komenskog Daruvar - Lucia Sta ňa Bartoš i Petra De Bona. Te Lea Trupina iz ČOŠ Josipa Ružičke KončanicaDARUVAR - Dokaz kako je znanje uvijek u modi su i brojni dobitnici Oskara znanja s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. O jednom smo pisali OVDJE. Dino je podijelio s nama zašto je učiti fora, ali i kakvi su mu planovi za budućnost.

No, na daruvarskom područja oskarovaca ima još. Dobili su ih i učenici čeških škola u Daruvaru i Končanici. Oni su Lucia, Petra i Lea. 

Trud se isplati

Naime, u organizaciji Agencije za obrazovanje i učenje, u Zagrebu je organizirana svečanost Oscara znanja. Češka škola Jana Amosa Komenskog Daruvar ima dva pobjednika. Oscara je po drugi put osvojila Lucia Sta ňa Bartoš, čija je mentorica Světluške Prokopić, a po prvi put Petra De Bona, mentorice Monike Lukić.

Ravnateljica Marija Valek izuzetno je ponosna na svoje nagrađene učenice.

- Obje su dobile Oskara znanja u kategoriji češki jezik. Petra u kategorii 3. i 4. razreda, a Lucie 5. i 5. razreda. Lani smo imali troje učenika koji su dobili Oskara. Ovo je lijepa potvrda za one učenike koji se trude tokom cijele godine, kazala nam je Marija Valek, ravnateljica Češke osnovne škole Jana Amosa Komenskog Daruvar.

Nagrada otišla i u Končanicu

- Čestitamo našim đacima i ponosni smo na njihov uspjeh, zaključila je.

Svojeg oskarovca ima i OŠ Josipa Ružičke iz Končanice. Naime, dobila ga je njihova učenica Lea Trupina čija mentorica je Kvjeta Fiala.

Lea je, doznajemo, Oskara dobila u kategoriji 7. i 8. razreda.

Čestitamo svima!

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!