Fotografija: Nova bušotina trebala bi grijati buduću poslovnu zonu i toplice te Bjelovarski sajam/ Foto: Deni Marčinković
Nova bušotina trebala bi grijati buduću poslovnu zonu i toplice te Bjelovarski sajam/ Foto: Deni Marčinković

Za novu geotermalnu bušotinu u V.Korenovu osigurano dodatnih milijun eura: "Radovi već na jesen"

"Ukupna vrijednost cijelog projekta iznosi 3,5 milijuna eura, a ranije smo od fondova Kraljevine Norveške, Islanda i Lihtenštajna dobili sufinanciranje u iznosu od 1,3 milijuna eura", kaže HrebakIzgradnja nove bušotine u Velikom Korenovu, koja bi u budućnosti trebala grijati novu poslovnu zonu, buduće toplice, Bjelovarski sajam, bit će jeftinija od planiranog.

Naime, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak potvrdio je da je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije za taj projekt odobrilo dodatnih 1,1 milijuna eura.

- Ukupna vrijednost cijelog projekta iznosi 3,5 milijuna eura. Ranije smo od fondova Kraljevine Norveške, Islanda i Lihtenštajna dobili sufinanciranje u iznosu od 1,3 milijuna eura, a kada tome pridodam ovih 1,1 milijun eura, Grad će morati financirati svega nešto više od milijun eura, odnosno oko 30 posto. To je zbilja prihvatljivo, poručio je Hrebak.

Na jesen kreće bušenje

Dodao je i to da se tijekom srpnja očekuje raspisivanje natječaja za izvođača radova.

- Očekujemo da ćemo tijekom ljeta dobiti izvođača te da ćemo na jesen krenuti s bušenjem, zaključio je bjelovarski gradonačelnik.

Podsjetimo, prilikom predstavljanja ovog projekta u prosincu prošle godine rečeno je da bi očekivana temperatura vode iz te bušotine trebala iznositi oko 70°C, što će omogućiti "district heating", odnosno grijanje na daljinu, o čemu više možete pročitati OVDJE

Dobijete informaciju odmah, pratite nas na Facebooku!