Fotografija: Radovi su u tijeku/Foto: Općina Sirač
Galerija
Radovi su u tijeku/Foto: Općina Sirač

Uređuju se staze na mjesnom groblju, bit će postavljene i nove slavine za vodu

Dosad je na mjesnom groblju postojala tek jedna slavina s vodom što je mještanima stvaralo problem pa su u Općini odlučili postaviti još nekoliko njihSIRAČ – Kako smo i najavljivali prije otprilike mjesec dana, proljeće je u Siraču radno. Trenutno se uređuju staze na mjesnog groblju, a osim svega najavljenog o čemu smo pisali OVDJE, ima i jedna novost koja se odnosi na vodu.

Naime, dosad je na mjesnom groblju postojala tek jedna slavina s vodom što je mještanima stvaralo problem.

-Odlučili smo postaviti još nekoliko slavina kako bi naši mještani lakše mogli doći do vode, odao nam je načelnik općine Igor Supan.

Zajedničko financiranje

 - Projekt se provodi preko LAG-a, odnosno Mjere 3.1.1. Vrijednost radova je oko 450 tisuća kuna, no budući da je troškovnik star više od godinu dana, očekujem da će iznos biti veći od tada predviđenog jer su cijene sada znatno skuplje, kazao nam je načelnik općine Igor Supan dodavši kako projekt podrazumijeva rekonstrukciju 550 metara postojećeg nogostupa kroz staro groblje te izradu novog u dužini od oko 250 metara na novom dijelu groblja.

Uređenje staza na mjesnom groblju u Siraču/Foto: Općina Sirač
Uređenje staza na mjesnom groblju u Siraču/Foto: Općina Sirač

Sufinanciranje iznosi oko 330 tisuća kuna, dok će se za ostatak novca Općina pobrinuti sama.

Načelnik općine Igor Supan odao nam je i kako su skele postavljene na vatrogasnom domu što je označilo početak dugoočekivane energetske obnove.

Gotovo do lipnja

- Vrijednost projekta iznosi oko 550 tisuća kuna, s tim da sufinanciranje u iznosu od 360 tisuća kuna ide preko mjere 3.1.1., odnosno preko LAG-a Bilogora Papuk. Ostatak novca potrebnog do punog iznosa projekta pokrit će Općina iz svog proračuna. Riječ je o otprilike 570 četvornih metara same fasade na zgradi vatrogasnog doma, 17 komada stolarije i ostalih detalja koje će se obnoviti ovim velikim projektom, pojašnjava Supan i dodaje kako je cilj smanjiti troškove svih energenata.

Načelnik Općine Sirač Igor Supan/Foto: MojPortal.hr
Načelnik Općine Sirač Igor Supan/Foto: MojPortal.hr

Podsjetimo, nositelj projekta je DVD Sirač, a vatrogascima će ova obnova biti svojevrstan poklon za 130 godišnjicu postojanja jer ove godine slave okruglu obljetnicu. Radovi bi trebali biti gotovo do početka lipnja kada će biti upriličena proslava 130 godina vatrogastva u Siraču.