Fotografija: Zelene javne površine u Bjelovar već duže vrijeme nitko ne održava/Foto: Deni Marčinković
Zelene javne površine u Bjelovar već duže vrijeme nitko ne održava/Foto: Deni Marčinković

ULOŽENA NOVA ŽALBA Bjelovar koncesionara javnih zelenih površina neće dobiti tako skoro

Grad Bjelovar 12. siječnja donio je odluku o poništenju natječaja, s ciljem skorašnjeg raspisivanja novog, no po svemu sudeći od toga još neko vrijeme ipak neće biti ništaIako se aktualna gradska vlast nadala da će saga oko izbora koncesionara za održavanje javnih gradskih površina biti riješena do proljeća, takav scenarij sve je manje izgledan.

Naime, tvrtka Binđo iz Ivanić Grada i treći put uložila je žalbu na odluku Grada Bjelovara i time dodatno produžila ovu pravnu trakavicu koja traje od konca ožujka prošle godine.

Podsjetimo, posljednja odluka Grada Bjelovara, donesena 12. siječnja ove godine, bila je poništenje natječaja te raspisivanje novog, budući da niti jedna pristigla ponuda nije bila zadovoljavajuća, o čemu smo detaljno pisali OVDJE. Nakon što je tvrtka Binđo uložila žalbu, sada je ponovno na potezu Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave, koja treba odlučiti hoće li uvažiti spomenutu žalbu ili ne. 

Traže se novi modeli 

Sudeći po dosadašnjoj praksi, na tu odluku čekat ćemo više od mjesec dana, što u prijevodu znači da će se najvjerojatnije već ući u ožujak. Nadalje, uvaži li Državna komisija i ovog puta Binđinu žalbu, pretpostavlja se da će cijelu priču opet vratiti u postupanje, a do nove odluke Grada ponovno će proći neko izvjesno vrijeme.

S druge strane, odbije li Državna komisija tvrtku iz Ivanić Grada, Grad Bjelovar tek tada može pokrenuti novi natječaj, koji također ne može biti završen preko noći, budući da se mora ostaviti rok za prikupljanje ponuda i eventualne nove žalbe. Međutim, doznajemo da u Gradu intenzivno traže i druge modele po kojima bi se ovaj problem mogao riješiti, poput doregistracije Komunalca, no ono što je sigurno, gradskoj vlasti sada prvenstveno ostaje nada da će Državna komisija ovog puta biti nešto ažurnija, jer prije bilo kojeg daljnjeg koraka ipak najprije treba pričekati njihovu novu odluku.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!