Fotografija: Srećom, srušeno drvo nikoga nije ozlijedilo, a neoštećena je ostala i pravoslavna crkva u Doljanima/Foto: Đorđe Ostojić
Galerija
Srećom, srušeno drvo nikoga nije ozlijedilo, a neoštećena je ostala i pravoslavna crkva u Doljanima/Foto: Đorđe Ostojić

U Šandrovcu nevrijeme usred klizišta pomaknulo bandere, u Doljanima vjetar slomio bor

"Iz HEP-a su mi rekli kako je na klizištu ispod Vinogradske došlo do velikog kvara koji će više ekipa popravljati u ponedjeljak, par stupova se pomaknulo ili srušilo", kazao je Šandrovčanin Kraljić.
I drugog dana nakon jačeg nevremena diljem središnje Hrvatske, zbrajaju se štete. Izvještavali smo o nenadanom stanju nastalom jučer u Šandrovcu, Grubišnom Polju i Pakracu, a nakon objavljenog članka, javili su nam se i drugi čitatelji sa šireg područja.

Srušen bor

-Kod naše pravoslavne crkve Sv. proroka Ilije u Doljanima, vjetar je jučer slomio veliko zimzeleno drvo. Hvala Bogu crkva nije oštećena niti je povrijeđen itko od ljudi – kazali su nam iz Dojana. Inače, danas (ponedjeljak) je pravoslavni Sv. Ilija, slava crkve u Doljanima gdje će uz bogoslužje mještani imati narodno veselje tokom dana.

<p>Olujno nevrijeme srušilo je bor u Doljanima/Foto: Đorđe Ostojić</p>

Olujno nevrijeme srušilo je bor u Doljanima/Foto: Đorđe Ostojić

Mirno još uvijek nije niti u Šandrovcu. Naime, prema riječima tamošnjih mještana, pola Šandrovca nema struje otkako se dogodilo jučerašnje nevrijeme. Tomslav Kraljić iz Šandrovca nam je potvrdio kako su jučer nakon nevremena vidjeli iz svojih kuća dim kako se diže iz šume i čuli pucketanje i zujanje iz tog dijela. Po tome su shvatili da se nešto događa na dalekovodu pa su hitno obavijestili nadležne.

-Zvali smo HEP i dobili odgovor od službenika, „Ne znam znate li, ali na onom klizištu ispod Vinogradske je došlo do velikog kvara koji će više ekipa popravljati sutra, par stupova se pomaknulo ili srušilo". Da, itekako sam upoznat jer šest godina pričam i šaljem dopise svima, među njima i HEP-u, da su se stupovi pomaknuli, bandera na mojoj zemlji je pred pucanjem. Nisu me uopće doživljavali, a bili su upoznati sa situacijom; kako oni, tako i svi drugi, od najnižih do najviših. Svi su se smijali, zanemarili i jednostavno nikoga nije bilo briga. Sad se ne smiju, a Šandrovčani neka žive u srednjem vijeku. I opet najviše trpimo i plaćamo sve mi, a ne oni koji su bili odgovorni – poručio je Šandrovčanin Tomislav Kraljić putem svojeg Facebook profila gdje je stavio u prilog i fotografiju rupe na plafonu koja je nastala prije samo dva dana i kroz koju curi voda u stambeni dio kuće.

Klizišta

Posljedica toga nije olujno nevrijeme, već klizište među najvećima u zemlji.

<p>Prije nekoliko dana urušio se strop u domu Tomislava Kraljića, dokaz kako se kuća doslovno raspada pod djelovanjem klizišta/Foto: Tomislav Kraljić</p>

Prije nekoliko dana urušio se strop u domu Tomislava Kraljića, dokaz kako se kuća doslovno raspada pod djelovanjem klizišta/Foto: Tomislav Kraljić

Podsjetimo, Tomislav Kraljić godinama alarmira sve nadležne o velikom klizištu pored svoje kuće, a o čemu smo detaljno pisali ovog proljeća. Nakon toga razotkrila se prava opasnost koja vreba, u rješavanje problema zainteresirali su se mnogi, no još uvijek situacija nije pozitivno riješena. Što će vrijeme Šandrovčanima dalje donijeti, ostaje nam tek za vidjeti.