Fotografija: Iščupano drvo na grubišnopoljskom području/Foto: Facebook Šandor Toth
Galerija
Iščupano drvo na grubišnopoljskom području/Foto: Facebook Šandor Toth

U Pakracu oštećena zgrada, u Šandrovcu popadali crijepovi, u Grubišnom vjetar iščupao drvo

U Pakracu je neuobičajeno jak vjetar lomio dotrajale grane, čupao prometne znakove iz zemlje, metalne kontejnere za smeće rolao po cesti, no najviše je stradala zgrada u ulici Petra Preradovića.
Oko podneva jače grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim vjetrom zahvatilo je središnju Hrvatsku. Uz Bjelovarsko – bilogorsku županiju, pogođene su Sisačko-moslavačka, Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska, Koprivničko-križevačka i Zagrebačka županija.

Bez struje

Na društvenim mrežama građani stavljaju fotografije iščupanih stabala i crijepova koji su se obiteljskih kuća popadali po dvorištima i ulicama. Kako doznajemo, na području Grubišnog Polja došlo je i do nestanka električne energije. Nadajmo se da je najgore prošlo, te da ćemo ostati pošteđeni tuče.

<p>Crijepovi su popadali s kuće u Šandrovcu</p>

Crijepovi su popadali s kuće u Šandrovcu

<p>U Šandrovcu su s obiteljske kuće popadali crijepovi/Foto: Facebook Mirko Bedeković</p>

U Šandrovcu su s obiteljske kuće popadali crijepovi/Foto: Facebook Mirko Bedeković

U nastavku možete pročitati i kako su prošli stanovnici Pakraca.

Naime, kako piše Pakrački list, kratko i žestoko bilo je petnaestominutno olujno nevrijeme koje je, malo iza podneva, prohujalo područjem Pakraca i Lipika. Iako bez kiše, neuobičajeno jak vjetar lomio je dotrajale grane, čupao prometne znakove iz zemlje, metalne kontejnere za smeće rolao po cesti, no najviše je stradala jedna od pet stambenih zgrada u ulici Petra Preradovića.

Pomoć DVD-a

Na njoj je uništen limeni pokrov i znatno oštećena krovna konstrukcija.

<p>Članovi DVD-a izašli su sanirati štetu od olujnog nevremena u Pakracu/Foto: Pakrački list</p>

Članovi DVD-a izašli su sanirati štetu od olujnog nevremena u Pakracu/Foto: Pakrački list

Na teren su žurno pristigli članovi DVD-a Pakrac koji prema riječima zapovjednika Ilije Turkovića uklanjaju svinute ostatke lima i sve ostalo što bi predstavljalo eventualnu opasnost po prolaznike, piše Pakrački list.