Fotografija: Foto: Privatni album, Nikica Puhalo, Deni Marčinković/MojPortal.hr
Galerija
Foto: Privatni album, Nikica Puhalo, Deni Marčinković/MojPortal.hr

Teu nedostaje još 15.000 kn za foto opremu i novi laptop. Idemo pokazati veliko srce...

Akcija će se završiti u ponedjeljak, a Teu nedostaje još nekih 15.000 kuna za opremu koja mu je potrebna i novi laptop srednje kategorije jer trenutno koristi laptop star 10 godina koji se stalno sam gasiAkcija za novu foto opremu koju će koristiti Daruvarčanin Teo Petr, 12-godišnji dječak koji boluje od rijetke bolesti metabolizma, približava se svome kraju. 

Akcija će se završiti u ponedjeljak, a Teu nedostaje još nekih 15.000 kuna za opremu koja mu je potrebna i novi laptop srednje kategorije jer trenutno za obradu fotografija koristi laptop star 10 godina koji se zbog pregrijavanja svako malo ugasi. 

Teo Petr kao fotoreporter na Kup utakmici između Mladosti iz Ždralova i splitskog Hajduka u Bjelovaru/Foto: Deni Marčinković
Teo Petr kao fotoreporter na Kup utakmici između Mladosti iz Ždralova i splitskog Hajduka u Bjelovaru/Foto: Deni Marčinković

O Teu i njegovoj zdravstvenoj situaciji pisali smo već OVDJE i OVDJE, a kratko možemo ponoviti za one koji slučajno ne znaju da je riječ o dječaku koji izuzetno rijetkog poremećaja metabolizma ne smije unositi masnoće u organizam, ne smije se umarati, ne smije mu biti hladno i ne smije preskakati obroke (koje mora uvijek jesti u točno određeno vrijeme u točno određenim količinama i s točno određenim sastojcima) jer mu u suprotnom organizam počne oštećivati organe. Zbog svoje bolesti, Teo je dobar dio svog djetinjstva proveo po bolnicama, a čak četiri puta je bio klinički mrtav i četiri puta su ga vraćali u život. Da, žilav je to dječak, borac kakav se rijetko viđa.

Teo (desno) s bratom Leonom u bolnici. Teo i Leon imaju isti rijetki poremećaj/Foto: Privatni album
Teo (desno) s bratom Leonom u bolnici. Teo i Leon imaju isti rijetki poremećaj/Foto: Privatni album

Teo se zaljubio u fotografiju kada je imao 8 godina i otad ne ispušta fotoaparat iz ruke. Trenutno koristi Nikonov fotoaparat star 10 godina s kojim neprestano bilježi život oko sebe. Član je Foto film kluba Daruvar, a već je imao i nekoliko izložbi. Voditelj daruvarskog foto film kluba Matej Turbić također je potvrdio da je Teo talentirani mladi fotograf. 

API IMPORT
API IMPORT

Nakon što smo objavili prvu priču o Teu, Daruvarčanka Andrijana Vinković pokrenula je akciju kako bi se prikupila sredstva Teu za novu foto opremu. Osim Andrijane Vinković, javili su se i iz hrvatskog predstavništva Nikona u kojem su izrazili spremnost da Teu dio opreme daruju, a da mu za dio opreme daju veliki popust. Javili su se i iz Foto kluba Zagreb također nudeći pomoć. Foto agencija Pixsell, koja je u sastavu izdavačke kuće Styria (Večernji list, 24 sata...) prepoznala je Teov talent i ponudila mu je poslovnu suradnju što znači da bi se, ako se suradnja realizira,  njegove fotografije objavljivale diljem Hrvatske i svijeta. Jedan Daruvarčanin Teu je darovao stativ za fotoaparat i, naravno, mnogo običnih ljudi uplatilo je na žiro račun za prikupljanje sredstava novac u skladu sa svojim mogućnostima. 

Svi vi koji želite pomoći Teu da si kupi foto opremu, možete u skladu sa svojim mogućnostima uplatiti novac na ovaj žiro račun:

ERSTE & STEIERMÄRKISCHE BANK 

TEO PETR

HR7424020063104323743

Opis plaćanja: "Donacija za Tea za foto opremu"

NAPOMENA: Ako će vam tražiti poziv na broj prilikom uplate upišite u model 99 i onda ne morate upisivati poziv na broj

Dakle, pokušajmo još tijekom vikenda prikupiti preostalih 15.000 kuna kako bi Teo dobio novu opremu i novi laptop i kako bi bez ograničenja, a otkad se rodio živi život prepun ograničenja, mogao još kvalitetnije fotoaparatom bilježiti život oko sebe. 

Teo Petr ne može bez fotografije
Teo Petr ne može bez fotografije

Da vas upoznamo i sa završnom procedurom akcije. Kada se početkom sljedećeg tjedna završi akcija, sudac Općinskog suda treba izdati odobrenje da se prikupljeni novac odjednom namjenski potroši. To je potrebno jer je Teo maloljetan.

Teova obitelj objavit će točan iznos prikupljenih sredstava koja će se potrošiti isključivo na ono za što su namijenjena. Ako slučajno ostane nešto novca nakon kupnje foto opreme, Teova obitelj će ih uplatiti u humanitarne svrhe i navest će točno kome je otišao ostatak novca. 

I nakon toga, Teo će sljedećih nekoliko dana vjerojatno biti jedan od najsretnijih dječaka na svijetu. Zahvaljujući svima vama.