Fotografija: Muškarac se zapalio na Markovom trgu/Foto: Damjan Tadic/CROPIX
Galerija
Muškarac se zapalio na Markovom trgu/Foto: Damjan Tadic/CROPIX

Muškarac se polio benzinom i zapalio ispred zgrade Vlade, liječnici mu se bore za život

Ozlijeđeni muškarac nalazi se u Klinici za traumatologiju, u teškom je stanju i životno je ugrožen te se provode mjere intenzivnog liječenja...NOVO 12:15  Nakon što se zasad nepoznati muškarac polio benzinom i zapalio, prvi su s vatrogasnim aparatima stigli policajci iz Banskih dvora, a zatim i saborska liječnica Gordana Štajminger.

- Kada sam izašla, vatra je već bila ugašena. Vidjeli smo da je zahvaćeno cijelo tijelo. Govorio je, ali je bio u šoku. Stalno je ponavljao da treba bijelu vrećicu, ispričala je liječnica za Jutarnji.

Prema njezinoj procjeni, riječ je o muškarcu srednje dobi (poslije je potvrđeno da je muškarac 67. godište) koji je bio vidno rastrojen.

- Do dolaska hitne pomoći poduzeli smo mjere prve pomoći. Vitalni znakovi su bili loši. Dali smo mu injekciju opijata i kisik od 25 litara. Scena je bila grozna, svi su bili u šoku. Morali smo pomagati i novinarima, koje je prizor jako uznemirio, ustvrdila je Štajminger.

Užas na Markovu trgu komentirao je i ministar zdravstva Vili Beroš.

- Ono što mogu reći je da je reakcija službi bila promptna, a priroda i opseg ozljeđivanja ekstremni, rekao je.

10:54 - Pred Vladu je došao i vidno šokiran premijer Andrej Plenković koji je odmah nazvao ministra zdravstva Vilija Beroša te su zajedno koordinirali akciju zbrinjavanja muškarca, piše Dnevnik.hr.

10:40 - Kako doznaje Jutarnji, ozlijeđeni muškarac nalazi se u Klinici za traumatologiju u Draškovićevoj. U teškom je stanju i životno je ugrožen te se provode mjere intenzivnog liječenja. Liječnici će službenu izjavu o stanju unesrećenog dati u podne.

Oko 9:40 ispred zgrade Vlade RH na Markovom trgu nepoznati muškarac se polio benzinom i zapalio.

Na Gornjem Gradu osjekuju sirene Hitne pomoći i policije, a stanje unesrećenog muškarca još je nepoznato...

Svjedok očevidac je za Jutarnji kazao da je uočio muškarca kako se u neposrednoj blizini zgrade Vlade i u vidno rastrojenom stanju polijeva nekom tekućinom.

Muškarcu se liječnici bore za život/Damjan Tadić/CROPIX
Muškarcu se liječnici bore za život/Damjan Tadić/CROPIX

O tom potezu je vrlo brzo bilo obaviješteno osiguranje, a kad su pogled ponovno usmjerili prema čovjeku kako bi krenuli prema njemu i legitimirali ga, isti je već bio zahvaćen vatrom.

Iz PU zagrebačke su potvrdili da su dobili dojavu o događaju u 9.37 sati.

- Prema prvim informacijama osoba se zapalila i Hitna je poslana na mjesto događaja. Trenutno se utvrđuju sve okolnosti događaja - kažu kratko iz policije.

Policija je 50 metara oko Markovog trga policija trakom zatvorila prilaz, ne puštaju nikoga, ostavljen je samo mali prolaz za zaposlenike i stanare, javlja Jutarnji list.

USKORO OPŠIRNIJE...

Suicidalne i depresivne osobe u Hrvatskoj savjetodavnu pomoć mogu dobiti na više mjesta, a postoji i nekoliko telefonskih brojeva na kojima mogu zatražiti za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335

(radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!