Fotografija: Foto: Martina Čapo
Galerija
Foto: Martina Čapo

Proljetni sajam mogao bi nadmašiti jesenski: "Trajat će 4 dana, pripremili smo hrpu noviteta!"

Nikada kao dosad izložbeni prostor u Gudovcu nije bio popunjen danima ranije. Organizatori očekuju velik broj posjetitelja, a najavljeno je i stabilno vrijeme. Sajam bi trebao otvoriti Gordan JandrokovićPrvi put u povijesti sajmovanja, Proljetni međunarodni bjelovarski sajam umjesto tri, održava se čak četiri dana. Baš kao što smo detaljno najavili OVDJE, danas je na najavnoj press konferenciji rečeno kako će 25. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam biti otvoren u četvrtak, 11. travnja te će ga biti moguće posjetiti sve do nedjelje, odnosno do 14. travnja.

Kako je direktor Bjelovarskog sajma, Zlatko Salaj istaknuo, u četvrtak i petak bit će poslovni dani te će svi izlagači imati priliku u miru razgovarati s kupcima i dogovarati suradnju.

Novosti na sajmu

Još jedna novost je petak koji će odsad postati „dan budućih poljoprivrednika“. Naime, na Sajmu su se dosjetili kako privući što veći broj mladih ljudi.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

- Uspjeli smo dogovoriti suradnju s Agronomskim fakultetom u Zagrebu koji će sva četiri dana imati štand na sajmu. Kao i Visoko poljoprivredno učilište iz Križevaca. Oni će svojim studentima osigurati prijevoz na sajam, a ovdje će ih dočekati stručno predavanje koje će im biti priznato pod terensku nastavu. Poslali smo pozivnice svim srednjim poljoprivrednim školama i fakultetima u zemlji da se odazovu i po cijeni od samo 2 eura osiguraju svojim studentima razgled sajma i korisna predavanja, pojašnjava Salaj i otkriva kako se ideja sviđa i izlagačima.

Naime, jedan od njih je odmah kazao kako bi rado da njegov štand obiđu svi studenti. Jer tko zna, jednoga dana možda će netko od njih postati njegov zaposlenik koji mu nasušno nedostaju, pojasnio je Salaj.

Na sajmu neće nedostajati niti drugih aktivnosti. Krovište štale koje se posljednjih mjeseci obnavljalo također je u potpunosti završeno.

Povoljlne cijene

Izlagača će biti nešto više od 400, a cijene ulaznica, napominje direktor, ostaju iste kao i lani i one su, kako kaže, najmanje u odnosu na slične sajmove u okruženju.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

- Ulaznica je 5 eura. 4 plaćaju djeca, umirovljenici i osobe s invaliditetom, kao i grupe. Obiteljske ulaznice 10 eura, studenti 2 eura, poslovni partneri 3 eura. Tu ću napomenuti kako je naš sajam najveći u Hrvatskoj i odvija se na 100 tisuća kvadratnih metara ili 10 hektara, istaknuo je Salaj.

Bjelovarki gradonačelnik kazao je odmah na početku u šali kako je jeftinije doći na sajam nego na neku od utakmica.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

- Proljetni sajam često nadmašuje jesenski. Imam osjećaj da se po tom sajmu ravna hoće li poljoprivredna godina biti uspješna. Možemo biti ponosni na ovakvu manifestaciju koju ćemo i ubuduće podržavati, poručio je Hrebak pohvalivši što će sajam trajati četiri dana.

Otvorenje u četvrtak

Župan Marko Marušić osvrnuo se na obnovljeno krovište na jednoj od hala u kojoj se održava stočarska izložba, a koja je koštala gotovo pola milijuna eura.

- Cilj nam je da radimo i dalje na pojačanju infrastrukture. Te da ovaj prostor kroz godinu bude maksimalno iskorišten. U četvrtak i službeno otvaramo sajam, a prema najavama trebao bi ga otvoriti predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, kazao je župan Marko Marušić.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!