Fotografija: Baka Ana Halupa (99) Rubikovu kocku je složila u trenu, to joj je bila omiljena razbibriga/Foto: Martina Čapo
Galerija
Baka Ana Halupa (99) Rubikovu kocku je složila u trenu, to joj je bila omiljena razbibriga/Foto: Martina Čapo

Preminula čudesna baka Ana (99) o kojoj se raspisala cijela Hrvatska. Nije dočekala stoti rođendan

Ono što ju je najviše „proslavilo“ bilo je slaganje Rubikove kocke koje joj je išlo kao od šale. Ali rasturala je i u rješavanju križaljki te je rado recitirala pjesme iz svojeg djetinjstva i mladostiŠANDROVAC – Noćas nas je napustila Ana Halapa. Čudesna baka iz Šandrovca koja bi za Božić napunila stoti rođendan. Naime, kako doznajemo od obiteljskog prijatelja, baka je prije mjesec dana pala i slomila nogu zbog čega je morala na operaciju.

Kako bi skratila dane, Ana je rado rješavala križaljke/Foto: Martina Čapo
Kako bi skratila dane, Ana je rado rješavala križaljke/Foto: Martina Čapo

Oporavak nažalost, nije očekivano išao, te je baka noćas zauvijek zaspala.

"Proslavila" ju Rubikova kocka

Podsjetimo, nakon našeg ČLANKA o baki Ani koja je krila brojne mudrosti, tragedije, tajne i neobične zgode u svojih gotovo 10 desetljeća života, cijela se zemlja raspisala o njoj. Ono što ju je najviše „proslavilo“ bilo je slaganje Rubikove kocke koje joj je išlo kao od šale. Ali rasturala je i u rješavanju križaljki te je rado recitirala pjesme iz svojeg djetinjstva i mladosti.

Ana i Kata jedna su drugoj bile podrška u svemu, a kad je suho vrijeme, rado bi šetale dvorištem/Foto: Martina Čapo
Ana i Kata jedna su drugoj bile podrška u svemu, a kad je suho vrijeme, rado bi šetale dvorištem/Foto: Martina Čapo

-Nekad ju začas složim, nekad mi treba i po dva sata vremena, ali nikad ne ostane izmiješana. Evo, pogledajte, ova plava sada mora doći na drugu stranu, a to ću dobiti ako žutu premjestim ovdje – više sebi u bradu nego nama, ovako nam je prošle godine pričala uistinu čudesna Ana koja je vjerovala da će doživjeti svoj stoti rođendan.

Vjerovala da će doživjeti 100

- Ja vam stvarno vjerujem da ću to doživjeti. Dobrog sam zdravlja. Istina da teže hodam i koristim štake za kretanje, ali s obzirom na moje godine, zadovoljna sam. Uspijem se i prošetati dvorištem kada je ljepše vrijeme, sama brinem o higijeni tijela i sretna sam što imam kćer Katu uz sebe. Nas dvije same smo u Šandrovcu otkako smo se prije 30-ak godina vratile iz Njemačke, tako nam je lani točno u ovo vrijeme pričala Ana koju smo posjetili u njezinom domu.

Mirno spavaj, baka Ana.