Fotografija: Projekt produljenog rada vrtića trajat će 20 mjeseci/Foto: Irena Šulentić
Galerija
Projekt produljenog rada vrtića trajat će 20 mjeseci/Foto: Irena Šulentić

Potpisan ugovor za produljeni boravak djece u daruvarskom dječjem vrtiću Vladimir Nazor

Osim mogućnosti da djeca u vrtiću borave do 20 sati, uvest će se i novi sadržaji poput radionica engleskog jezika ili onih vezanih za fizičku aktivnost, kazao je LneničekDaruvarski gradonačelnik Damir Lneniček jučer je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici potpisao ugovor vrijedan milijun i pol kuna, zahvaljujući kojemu će Dječji vrtić "Vladimir Nazor" idućih 20 mjeseci nuditi uslugu produljenog boravka djece. 

- Ovim projektom omogućit ćemo bolju ravnotežu poslovnog i obiteljskog života za obitelji koje imaju polaznike programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Nadalje, pored mogućnosti da djeca u vrtiću borave do 20 sati, uvest će se i novi sadržaji poput radionica engleskog jezika ili onih vezanih za fizičku aktivnost, između ostalog istaknuo je Lneniček.

Nova radna mjesta

Daruvarski gradonačelnik dodao je i to da će uz produženi boravak, program "Vrtić koji gradi budućnost djece" osigurati i nova radna mjesta.

Gradonačelnik Damir Lneniček i ravnateljica Dječjeg vrtića Vladmir Nazor Irena Šulentić/Foto: Mojportal
Gradonačelnik Damir Lneniček i ravnateljica Dječjeg vrtića Vladmir Nazor Irena Šulentić/Foto: Mojportal

- Ukupno će biti zaposleno sedam novih djelatnika, točnije dva odgojitelja, dvije spremačice, kuharica, stručni suradnik pedagog te zdravstvenog voditelja. Nije nevažna činjenica ni da je cjelokupan iznos projekta financiran sredstvima Europske unije, poručio je Lneniček dodavši da se početak provedbe očekuje u prvim danima Nove godine. 

Ovo je prvi put da će se produženi boravak provoditi u Daruvaru, a uslugu će moći koristiti 30-tak djece. Recimo i to da je na potpisivanju ugovora sudjelovaro i premijer Andrej Plenković te nekoliko ministara.

Potpisivanje ugovora u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici/ Foto: MROSP
Potpisivanje ugovora u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici/ Foto: MROSP

Podsjetimo, sve blagodati projekta "Vrtić koji gradi budućnost djece" još prošlog mjeseca otkrila nam je ravnateljica Dječjeg vrtića Vladimir Nazor Irena Šulentić.

Edukacija odgojitelja

- Također, kroz projekt ćemo omogućiti izuzetno vrijedne i kvalitetne edukacije za naše odgojitelje i članove tehničkog osoblja. Isto tako, omogućit ćemo roditeljima pružanje dodatnih usluga koje će za njih biti besplatne sve dok traje projekt. Neke su već postojeće, a neke će biti potpuno nove. Nadalje, ponudit ćemo našim vrtićarcima nešto što još nismo imali, a radi se o robotici i STEM-u. Angažirat ćemo tim iz Zagreba koji će jednom tjedno dolaziti u Daruvar i s našom djecom provoditi radionice u vrtiću, pored ostalog kazala je Šulentić, a više o ovoj temi možete pročitati OVDJE