Fotografija: Ovogodišnja Terezijana dobila je novog pokrovitelja/Foto: Martina Čapo
Galerija
Ovogodišnja Terezijana dobila je novog pokrovitelja/Foto: Martina Čapo

Osim predsjednika Milanovića, pokrovitelj Terezijane bit će i Ministarstvo turizma i sporta

„26. Terezijana“ je jedna od značajnijih manifestacija hrvatske nematerijalne kulturne baštine na kojoj će biti predstavljena bogata kulturna, povijesna tradicijska i gastronomska ponuda, kaže ministrica Nikolina BrnjacPrije nešto manje od dva mjeseca iz Grada Bjelovara stiglo je priopćenje u kojem se navodi da je pokroviteljstvo za ovogodišnju Terezijanu prihvatio predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, o čemu više možete pročitati OVDJE, a danas se novim pokroviteljem pohvalila i Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar, nominalni organizator najveće gradske manifestacije.

Promocija kontinentalnog turizma

- S ponosom možemo izvijestiti da je Ministarstvo turizma i sporta prihvatilo pokroviteljstvo nad 26. Terezijanom, između ostalog navodi se u dopisu kojeg potpisuje direktorica TZ Bilogora-Bjelovar Ana Kelek.

Organizatori spremaju bogat kulturni i zabavni program/Foto: Martina Čapo
Organizatori spremaju bogat kulturni i zabavni program/Foto: Martina Čapo

Također, u spomenutom dopisu stoji i to da je Terezijana je najveća i najzabavnija carska priča središnje Hrvatske, a pripreme za nju su u punom jeku te da je svako dobiveno pokroviteljstvo samo dodatni vjetar u leđa.

- Ministarstvo turizma i sporta podržava projekte i manifestacije kojim se promovira kontinentalni turizam Republike Hrvatske. „26. Terezijana“ je jedna od značajnijih manifestacija hrvatske nematerijalne kulturne baštine na kojoj će biti predstavljena bogata kulturna, povijesna tradicijska i gastronomska ponuda kao i prikaz turističkih, gospodarskih i drugih dostignuća kontinentalnog dijela Hrvatske. Ministarstvo turizma i sporta sa zadovoljstvom prihvaća pokroviteljstvo nad predmetnom manifestacijom - stoji u priopćenju poslanom TZ Bilogora-Bjelovar, a kojeg potpisuje ministrica Nikolina Brnjac.

Ministrica Nikolina Brnjac/ Foto: Milivoj Mijosek/CROPIX
Ministrica Nikolina Brnjac/ Foto: Milivoj Mijosek/CROPIX

Zadovoljstvo dobivenim pokroviteljstvom izrazila je i direktorica  Ana Kelek.

Kvaliteta i značaj manifestacije

- Raduje nas što je resorno ministarstvo prepoznalo kvalitetu i značaj naše manifestacije. Javili smo se i prema Hrvatskoj turističkoj zajednici te očekujemo pozitivan odgovor i financijsku pomoć kako bismo s tim sredstvima još više programski i sadržajno obogatili 26. Terezijanu, zaključila je Kelek.

Podsjetimo, 26. izdanje najveće gradske manifestacije održat će se od 16. do 19. lipnja, a organizatori najavljuju bogat kulturni, ali i zabavni program. Podsjetimo, nedavno je objavljen i prvi izvođač - Petar Grašo, o čemu više pročitajte OVDJE.