Fotografija: Puno lijepih projekata realizirano je u minulom razdoblju na području Općine Dežanovac/Foto: MojPortal
Galerija
Puno lijepih projekata realizirano je u minulom razdoblju na području Općine Dežanovac/Foto: MojPortal

Općina Dežanovac danas slavi 30. rođendan: „Najveći ponos su novi vrtić i mala škola nogometa“

Povodom tri desetljeća postojanja, u petak je održana svečana Sjednica Općinskog vijeća, te potom večera i druženje s prijateljima i uzvanicimaDEŽANOVAC - Općina Dežanovac proslavila je okrugli, 30. rođendan. Kako navodi pročelnica, Ljubica Saratlija Ilinović, proslava je održana u krugu najbližih suradnika, a svi su se okupili prošlog petka, na svečanoj sjednici, piše KruGarešnica.

-Općina Dežanovac je osnovana 16. travnja 1993. godine, tako da ove godine slavimo punih 30. godina postojanja što nije mala brojka. Ponosni smo na tu činjenicu, istaknula je pročelnica i dodala kako su tim povodom u petak imali i svečanu Sjednicu Općinskog vijeća, te potom večeru i druženje s prijateljima i uzvanicima.

Bez velike proslave

Već tradicionalno, u Dežanovcu se Dan općine obilježava skromno, bez velikih programa i proslave, u skladu s njihovim mogućnostima.

Pročelnica u Općini Dežanovac Ljubica Saratlija Ilinović/Foto: MojPortal.hr
Pročelnica u Općini Dežanovac Ljubica Saratlija Ilinović/Foto: MojPortal.hr

Kao i ostali gradovi i općine i Dežanovac je pogodio trend iseljavanja te po novom popisu stanovništva imaju oko 1900 žitelja u ukupno 11 naselja. Općinsko središte najveće je i najnaseljenije mjesto.

-Općina ulaže u infrastrukturu. Trudimo se da naši općinski domovi budu uređeni, gotovo da su svi obnovljeni, istaknula je pročelnica obećavši kako će se i dalje nastaviti s projektima koji će osigurati što bolji standard svih žitelja Općine Dežanovac.

-Kao pročelnica, ali i kao osoba koja se rodila i odrasla u Dežanovcu, želim svima čestitati Dan Općine. Nadam se kako ćemo i ubuduće nastaviti zajedno surađivati i raditi na dobrobit svih, zaključila je pročelnica, piše KruGarešnica.

Josip Stjepanović, načelnik Općine Dežanovac/Foto: MojPortal.hr
Josip Stjepanović, načelnik Općine Dežanovac/Foto: MojPortal.hr

Dodajmo, načelnik Općine Dežanovac najponosniji je na novoizgrađeni vrtić na kojemu se radilo posljednjih godina, a koji pohađa 23 djece i koji je koštao pet milijuna kuna. No, zadovoljan je Stjepanović i ostalim projektima koji se provode i planiraju.

Centar za starije i nemoćne

-Izgradili smo pročistač otpadnih voda i 12.5 kilometara kanalizacije. Nastavili smo dalje s ulaganjem u komunalnu infrastrukturu, uređenjem domova te izgradnjom i rekonstrukcijom mrtvačnica. Pisali smo mnoga pisma Hrvatskim cestama zbog nogostupa, no kako nismo dobili pozitivne odgovore, krenuli smo sami u izradu projektne dokumentacije. Kroz sedam faza u roku dvije godine napravili smo osam kilometara nogostupa kroz Dežanovac kako naša djece ne bi morala hodati po cesti.

Svečano rezanje vrpce prilikom otvorenja Dječjeg vrtića/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Svečano rezanje vrpce prilikom otvorenja Dječjeg vrtića/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Početkom mojeg mandata krenuli smo i u rekonstrukciju javne rasvjete, a danas je čitava naša općine pod LED rasvjetom čime su se smanjili troškovi električne energije.

Ovo je tek dio projekata, mi smo od 2013. godine povukli 40 milijun kuna iz europskih fondova. Nedavno smo prijavili projekt izgradnje Centra za starije i nemoćne, a prijavit ćemo i izgradnju mrtvačnice na pravoslavnom groblju u Kaštelu, zaključio je načelnik Stjepanović.

Načelnik Općine Josip Stjepanović i predsjednik kluba Niko Ilinović/Foto: Općina Dežanovac
Načelnik Općine Josip Stjepanović i predsjednik kluba Niko Ilinović/Foto: Općina Dežanovac
Rezanje vrpce kod otvorenja Male škole nogometa//Foto: NK Dinamo Dežanovac
Rezanje vrpce kod otvorenja Male škole nogometa//Foto: NK Dinamo Dežanovac

Dodajmo, jedan od posljednjih realiziranih projekata u dežanovcu je i otvaranje Male škole nogometa koju također financijski podupire Općine. Više o toj temi pročitajte OVDJE.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!