Fotografija: Svečano otvorenje Male škole nogometa i prvi povijesni trening/Foto: NK Dinamo Dežanovac
Galerija
Svečano otvorenje Male škole nogometa i prvi povijesni trening/Foto: NK Dinamo Dežanovac

Krenula mala škola nogometa u Dežanovcu: "Na prvi trening došlo 49 mališana"

Kad se sjetim da se prije sedam mjeseci klub trebao ugasiti i kada sada vidim svu tu djecu na igralištu, stvarno me obuzmu emocije, kaže predsjednik kluba Niko IlinovićDEŽANOVAC – Jučerašnji je dan za žitelje s područja općine Dežanovac bio uistinu poseban i pun ponosa. Nakon 55 godina postojanja nogometnog kluba, po prvi put su pokrenuli priču sa školom nogometa.

Otvorenje Male škole nogometa općine Dežanovac stoga je mnogima, ispunilo srce.

Ukupno je upisano 58 mališana/Foto: NK Dinamo Dežanovac
Ukupno je upisano 58 mališana/Foto: NK Dinamo Dežanovac

- Djeca su bila, malo je reći, sretna. Dok smo čekali da se krene s prvim treningom, osluškujući ih, shvatili smo da su to pravi mali taktičari jer se naveliko pričalo o mogućim pozicijama, natjecanju, treninzima, što i kako… Entuzijazma nimalo ne nedostaje i nadamo se da će tako i ostati. U konačnici, shvatili smo da smo napravili odličnu stvar i sada zajedničkim snagama idemo dalje. Hvala svima koji su sudjelovali na svečanom otvorenju, poručio je jučer Niko Ilinović, predsjednik kluba.

Potpora Općine

Podsjetimo, Ilinović je nedavno s načelnikom Općine Dežanovac Josipom Stjepanovićem potpisao ugovor o subvencioniranju projekta Mala škola nogometa Općine Dežanovac.

Načelnik Općine Josip Stjepanović i predsjednik kluba Niko IlinovićFoto: Općina Dežanovac
Načelnik Općine Josip Stjepanović i predsjednik kluba Niko IlinovićFoto: Općina Dežanovac

- Zahvaljujemo načelniku Stjepanoviću što je omogućio besplatnu školu nogometa za svu djecu s područja naše općine, naglasio je Ilinović.

Inače, zasad će Malu školu polaziti ukupno 58 djece. Jučer ih se na povijesnom događanju uspjelo okupiti 49. 

- Imamo i jako puno djevojčica zbog čega smo baš zadovoljni, ne igraju kod nas nogomet samo dječaci. Svi su bili silno sretni. Roditelji zato što mogu bez plaćanja članarine upisati djecu i što ih više ne moraju voziti u Daruvar ili Garešnicu na nogomet. Djeca sada mogu biciklima sami dva puta tjedno na trening. Uostalom, u to vrijeme mališani će biti na zraku i u fizičkoj aktivnosti, a ne ispred mobitela ili računala, ističe Ilinović koji je cijelu ovu priču doživio baš emotivno.

Preuzeo klub "pet do 12"

Priznao nam je kako mu je uopće teško ispričati koliko je bio dirnut kada je jučer vidio svu tu djecu koja su se rastrčala po travnjaku.

Rezanje vrpce/Foto: NK Dinamo Dežanovac
Rezanje vrpce/Foto: NK Dinamo Dežanovac
Mali nogometaši na terenu/Foto: NK Dinamo Dežanovac
Mali nogometaši na terenu/Foto: NK Dinamo Dežanovac

- Noćima nisam spavao jer sam brinuo kako će sve proći. Kad se sjetim da se prije 7 mjeseci klub trebao ugasiti i kada sada vidim svu tu djecu na igralištu, stvarno me obuzmu emocije. Nadam se samo da me neće žena ostaviti jer puno izbivam iz kuće, našalio se Ilinović koji je inače zapovjednik u Oružanim snagama pa mu je i posao terenski.

Otkako je preuzeo vodstvo kluba, zauzeo se da on strelovito ide naprijed. Kako nam kaže, riješili su sitna dugovanja, osvježili klupske prostorije, promijenili su Statut čime su uredili i svu potrebnu dokumentaciju.

- Gledamo da se što više družimo pa nerijetko skuhamo nešto u kotliću i zajedno provodimo vrijeme. Nekako imam drugačiji pristup od ostalih. Što se tiče Male škole nogometa, imao sam ju u planu za iduću, 2024. godinu, no u jednome trenutku otvorili su se određeni natječaji za projekte tako da nisam dvojio. Odmah sam se primio posla. Pomogli su mi iz daruvarske Razvojne agencije. No, svo to ne bi bilo važno da nismo naišli na nevjerojatan odaziv mališana koji su već u školi, nakon što su dobili letke doslovno bili zaluđeni, prisjeća se Ilinović koji niti sanjao nije toliko sjajan odaziv.

Dolazak veterana repke

Kako kaže, djeca su već tada počela razgovarati tko će kakve kopačke kupiti i gdje će sve putovati na utakmice.

Klinci su jedva dočekali trening/Foto: NK Dinamo Dežanovac
Klinci su jedva dočekali trening/Foto: NK Dinamo Dežanovac
Okupilo se 49 djece/Foto: NK Dinamo Dežanovac
Okupilo se 49 djece/Foto: NK Dinamo Dežanovac

Inače, klub ima potporu i BBŽ-a te Sportske zajednice koja ih podupire i u organizaciji proslave povodom 55. rođendana kluba koja je ovoga lipnja.

- Uspjeli smo dogovoriti da nam 17. lipnja dođu veterani Hrvatske nogometne reprezentacije. Njih je teško dovesti pa se svi čude kako nam je to uspjelo, no meni je katkat teško prihvatiti NE kao odgovor. Idem naprijed, guram, uporan sam i često mi to pomogne da ostvarim cilj, priznaje Ilinović kojemu rezultat kluba na ljestvici nije trenutno na prvom mjestu.

- Važno da se družimo i da se oko kluba ponovno okuplja sve više ljudi, zaključuje Niko Ilinović, predsjednik NK Dinamo Dežanovac koji hrabro grabi naprijed.

Škola nogometa je besplatna/Foto: NK Dinamo Dežanovac
Škola nogometa je besplatna/Foto: NK Dinamo Dežanovac

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!