Fotografija: Foto: Ivo Ravlic/CROPIX
Galerija
Foto: Ivo Ravlic/CROPIX

Nova greška na izborima za mjesne odbore u Bjelovaru: MO Stjepan Radić ipak osvojio HDZ

Osvajanjem ovog mjesnog odbora HDZ je osvojio svih pet "velikih" odbora u središtu grada, dok je ukupno pobjednik izbora HSLSDva dana nakon održavanja izbora za vijeća mjesnih odbora u Bjelovaru, izborno Povjerenstvo još uvijek ima pune ruke posla. Naime, jučer smo pisali o nelogičnostima i greškama u objavi službenih rezultata, a danas je objavljen još jedan ispravak.

Podsjetimo, u spomenutom tekstu naveli smo da je uložena žalba na rezultate u MO Stjepan Radić, o čemu više pročitajte OVDJE, a danas je ta žalba dobila i svoj epilog.

Naime, iako je prema prvim objavljenim rezultatima taj mjesni odbor pripao HSLS-u, danas se ispostavilo da je pobjedu ipak odnio HDZ.

Kako navode iz Povjerenstva, župan Marko Marušić, ujedno i predsjednik GO HDZ-a podnio je prigovor na Odluku o objavi rezultata u kojoj je naveo da je prema saznanjima dobivenim od člana biračkog odbora prilikom prebrojavanja glasova došlo do pogrešnog unosa rezultata te da se predlaže novo prebrojavanje.

U obrazloženju Odluke u poništavanju zapisnika o radu biračkog tijela dalje stoji da je novo prebrojavanje i učinjeno danas, 24. siječnja, te da je utvrđena greška i nepravilan unos rezultata, nakon čega su objavljeni novi, točni podaci. 

Predsjednik koji to nije

Zanimljivo, na konferenciji koju je HSLS održao jutro nakon izbora, predsjednik gradskog odbora i bjelovarski dogradonačelnik Igor Brajdić, pored ostalih, predstavio je i, kako se tada činilo, budućeg predsjednika MO Stjepan Radić Danijela Jakšekovića.

Novonastalu situaciju dan nakon komentirao je i sam Brajdić.

- Članove svih biračkih odbora, pa tako i ovog, predlažu političke stranke. Dakle, u biračkog odboru Stjepan Radić sjedio je i čovjek ispred HDZ-a, koji je, kao i svi drugi članovi, potpisao zapisnik nakon prebrojavanja glasova. Budući da su u ponedjeljak objavljeni službeni rezultati, koji su potpisani i ovjereni, izašli smo u javnost. Znam da je žalbeni rok 48 sati, ali doista sam očekivao da je sve uredu, jer nisam imao razloga sumnjati u ništa. Nakon naše konferencije HDZ je uložio prigovor, a Povjerenstvo je utvrdilo da je došlo do zamjene. Iako sam nakon toga i ja imao pravo na prigovor, nisam to učinio, poručio je Igor Brajdić.

HSLS je na konferenciji predstavio
HSLS je na konferenciji predstavio "budućeg" predsjednika MO Stjepan Radić, koji to ipak neće biti/ Foto: Deni Marčinković

Osvajanjem MO Stjepan Radić bjelovarski HDZ osvojio je svih pet "velikih" mjesnih odbora u središtu grada. Podsjetimo, pobjednik ovih izbora je HSLS, koji je najveći broj glasova osvojio u 23 mjesna odbora, potom slijedi HDZ s 13 te DHSS, koji je osvojio dva mjesna odbora.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!