Fotografija: Miran Maričić nadam se odlasku u Pariz/ Foto: Privatni album
Galerija
Miran Maričić nadam se odlasku u Pariz/ Foto: Privatni album

Najbolji bjelovarski sportaš: "Rezultat u Kairu mi je vjetar u leđa u lovu na vizu za Pariz"

"Dobro se osjećam i ovaj rezultat me digao pred put na Europsko prvenstvo u Tallinnu, gdje se dijele dvije kvote za Olimpijske igre", kaže MaričićNajbolji bjelovarski sportaš i jedan od najboljih svjetskih strijelaca Miran Maričić upravo se vratio iz Kaira gdje je na ISSF Svjetskom kupu osvojio broncu u disciplini zračna puška, o čemu smo jučer pisali OVDJE.

Zadovoljan je osvojenom broncom/ Foto: Privatni album
Zadovoljan je osvojenom broncom/ Foto: Privatni album

Iako mu je borba za zlato izmaknula za svega 0,1 krug, ostvarenim rezultatom jako je zadovoljan.

Generalna proba za Tallinn

- Ovo mi je generalna proba pred Europsko prvenstvo koje se početkom ožujka održava u estonskom Tallinnu. Tamo se za zračnu pušku dijele dvije kvote za Olimpijske igre, stoga mi je to iznimno bitan nastup, a Svjetski kup poslužio mi je da vidim u kakvoj sam formi. Ispostavilo se da je jako dobro, tim više što sam imao prvi rezultat kvalifikacija. Također, i finale sam odradio bez većih grešaka te nisam imao niti jednu devetku, opisao je svoj nastupu u Egiptu Miran Maričić.

Miran u Egiptu/ Foto: Privatni album
Miran u Egiptu/ Foto: Privatni album

Iako bi već sad volio ostvariti kvotu i u miru se pripremati za Olimpijadu, natjecanje u Estoniji mu nije zadnja prilika za čekirati kartu za Pariz.

Pobjedničko postolje u Kairu/ Foto: Privatni album
Pobjedničko postolje u Kairu/ Foto: Privatni album

- Nakon toga jedna kvota se dijeli na Europskim igrama, a tu je i Svjetsko prvenstvo u Bakuu, gdje su na raspolaganju četiri kvote, tako da prilike imam. Međutim, želja mi je uči u finale u Tallinnu, a o ostvarenju kvote da i ne govorim. Dat ću sve od sebe da se to ostvari. Rezultat u Kairu dobar mi je vjetar u leđa. Dobro se osjećam i ovaj rezultat me digao pred put u Estoniju, koji slijedi već za deset dana, dodao je Maričić.

Novi državni rekord

Optimizam za nadolazeće nastupe, pored uspjeha u Kairu, temelji i na nedavno postavljenom državnom rekordu.

MIran Maričić s postavljenim državnim rekordom/ Foto: Privatni album
MIran Maričić s postavljenim državnim rekordom/ Foto: Privatni album

- Na kolu Hrvatske lige u Čakovcu završio sam sa 634,9 krugova što je poprilično visok rezultat na svjetskom nivou. Na treningu sam znao i bolje pucati, ali na natjecanju je to najviše što sam do sada ostvario, zaključio je jedan od najboljih svjetskih strijelaca. 

Rezultat je odličan i za svjetski nivo/ Foto: Privatni album
Rezultat je odličan i za svjetski nivo/ Foto: Privatni album

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!