Fotografija: Kroz projekt Hrvatska pliva organiziraju se i obuke za odrasle neplivače/Foto: Sportska udruga Super-Sportaš
Galerija
Kroz projekt Hrvatska pliva organiziraju se i obuke za odrasle neplivače/Foto: Sportska udruga Super-Sportaš

Mališani iz daruvarske OŠ Vladimira Nazora uče plivati u TVP-u: "Jedva čekaju otići na bazen"

Termalni vodeni park Daruvar se rado odazvao ideji kojeg je osmislila i realizirala udruga Super Sportaš na čelu s Petrom OtkovićemEvo jedne lijepe priče iz daruvarskog Termalnog vodenog parka.

Kako smo doznali od ravnateljice OŠ Vladimira Nazora Kornelije Častek, rado su se organizirali i povezali s projektom obuke neplivača kojeg je osmislila daruvarska Sportska udruga Super Sportaš na čijem je čelu Petar Otković.

Učenici drugih razreda Osnovne škole Vladimira Nazora tako su u listopadu krenuli na plivanje, jednom tjedno, dva školska sata.

Foto: Petar Otković
Foto: Petar Otković

Plivanje je jedna od najzdravijih aktivnosti, slažu se kineziolozi, pa je ravnateljica Častek sretna što će djeca moći savladati plivanje.

Tri razreda

- Ne mogu vam opisati koliko su se dječica razveselila. Njima su ti satovi u sklopu nastave tjelesne i zdravstvene kulture. Obožavaju, naravno kao i svaka djeca, svaku priliku da izađu iz učionice, i odu negdje kako bi naučili nešto novo. U tom kontekstu bilo bi šteta ne koristiti Termalni vodeni park, kaže ravnateljica i dodaje kako su trenutno na obuci tri razreda OŠ Vladimira Nazora, a još nisu uključene područne škole.

Foto: Petar Otković
Foto: Petar Otković
Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar

Predsjednik Udruge Super Sportaš Petar Otković također je iznimno zadovoljan odzivom djece. Sretan je što će oni sada dobro naučiti plivati i možda sa svojim roditeljima češće dolaziti u daruvarski TVP.

Osmijesi na licima

- Plivanje je vrlo važno i zato je ovaj projekt kojeg smo napravili u sklopu projekta "Hrvatska pliva" iznimno bitan, a sigurno će se nastaviti i idućih godina - zaključio je Otković.

Dodaje kako neka djeca već znaju osnove, drugi kreću od "nule", ali svima su osmijesi na licu čim dođu do bazena. A to je, složit ćete se svi, najvažnije.

Za kraj, recimo i da se kroz projekt "Hrvatska pliva" organiziraju i obuke za odrasle neplivače, o čemu smo pisali OVDJE. Nikad nije kasno naučiti nešto novo i zdravo.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku