Fotografija: Bivša tvornica Modea, slikano jutros/ Foto: Čitatelj
Galerija
Bivša tvornica Modea, slikano jutros/ Foto: Čitatelj

"Krov s Modee u Garešnici i dalje visi, netko će stradati!" Erste banka: "Sve ćemo otkloniti danas"

"Već treći dan nema nigdje nikoga da uklonio i očisti oštećene dijelove krova. Limovi dugački 15-tak metara i dalje vise i klate sa zgrade, a u najavi je novi vjetar", uplašeni su stanovnici GarešniceNevrijeme praćeno jakim vjetrom koje je u utorak pogodilo Garešnicu odnijelo je dio krova na zgradi bivše tvornice Modea, o čemu smo pisali OVDJE.

Dva dana nakon nevremena javili su nam se stanovnici Garešnice. U strahu su poručili da ostatke krova do jutros nitko nije otklonio, a u najavi je novo nevrijeme.

Limovi su dugački 15-tak metara

- Već treći dan nema nigdje nikoga da uklonio i očisti oštećene dijelove krova. Ostaci krova, limovi dugački 15-tak metara i dalje vise i klate sa zgrade. Inače, tik uz zgradu prolazi gradska šetnica u Moslavačkoj ulici. Treba li netko stradati od komada lima, jer u najavi je novi vjetar, pitaju se zabrinuti stanovnici Garešnice.

Kako kažu, u neposrednoj blizini, točnije svega stotinjak metara dalje je i gradska tržnica, stoga ostaci krova doista predstavljaju opasnost. 

Vjetar je digao krov na Modei/ Foto: Čitatelj
Vjetar je digao krov na Modei/ Foto: Čitatelj

Komentar cijele situacije tražili smo od Erste banke, koja je trenutno u vlasništvu ove nekretnine, a koja je usput rečeno na prodaju po cijeni od 900 tisuća eura. Njihov odgovor prenosimo u cijelosti.

Erste: Osigurali smo fizičku zaštitu 24 sata

- Djelatnici Erste banke u suradnji s vanjskim izvođačima intenzivno rade na uklanjanju ostataka oštećenog krova kako bi se otklonila potencijalna opasnost za prolaznike. Ostaci krova bit će otklonjeni već danas, uključujući i teže dostupne dijelove, koji će biti riješeni uz pomoć posebne dizalice. Uz navedeno, Erste banka je osigurala i fizičku zaštitu zgrade 24 sata dnevno. Žao nam je zbog okolnosti na koje nismo mogli utjecati, a koje su dovele do trenutačne situacije. Banka sa svoje strane poduzima sve potrebne radnje te se nada da će posljedice oštećenja krova biti riješene u najkraćem mogućem roku, stoji u odgovoru Erste banke. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!