Fotografija: Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

KREĆE NOĆNA REDUKCIJA Bez vode večeras ostaje općina Končanica i istočni dio Daruvara

Redukcija kreće od danas i u danima što slijede radi održavanja stabilnosti sustava, rekao nam je Vladimir Lukačin, direktor Darkom vodoopskrbe i odvodnjeZbog smanjenih raspoloživih količina vode, koju su uzrokovale ekstremne vrućine, večeras od 22 sata pa do 6 sati ujutro doći će do prekida u vodoopskrbi za cijelu općinu Končanica i istočni dio grada Daruvara. Noćna redukcija će trajati dok se situacija ne stabilizira.

Stabilnost sustava

Kako su nas izvijestili iz Darkom vodoopskrbe i odvodnje, to su naselja Končanica, Brestovac, Šuplja Lipa, Dioš, Otkopi, Boriš, Imsovac, Stražanac i Lipovac. Što se pak tiče grada Daruvara, bez vode će ostati građani koji stanuju u ulici Krste Frankopana od kućnog broja 106, zatim stanovnici ulice Grigora Viteza, Antuna Gustava Matoša, Ivana Cankara, Dobriše Cesarića i Franca Prešerna.

- Redukcija kreće od danas i u danima što slijede radi održavanja stabilnosti sustava. Molimo građane za razumijevanje - rekao nam je Vladimir Lukačin, direktor Darkom vodoopskrbe i odvodnje, napominjući kako postoji mogućnost da vodu u spomenutim naseljima i ulicama zatvore i prije 22 sata ukoliko dotok još padne. 

Noćna potrošnja

Naime, kako smo već izvještavali OVDJE,  količine vode koju je Darkom vodoopskrba i odvodnja zahvaćao prije tjedan dana, sada se prepolovila.  

Kako nam je objasnio Vladimir Lukačin, vodoopskrbni sustav funkcionira na način da se voda čuva u vodospremnicima i onda ti vodospremnici kompenziraju razliku u dnevnoj i noćnoj potrošnji. Odnosno, preko dana osiguravaju potrebne količine vode, a pune se preko noći, kada je potrošnja manja. Problem je to što su dnevne količine koje zahvaćaju skoro dostatne, međutim, noćne su se prepolovile. Budući da vodospremnike sada ne mogu puniti, neminovno je da dođe do prekida u vodoopskrbi.