Fotografija: Gradonačelnik Lneniček kaže da se godinama bore s viskom troškovima održavanja TVP-a/ Foto: TVP/ MojPortal
Galerija
Gradonačelnik Lneniček kaže da se godinama bore s viskom troškovima održavanja TVP-a/ Foto: TVP/ MojPortal

Inspekcija u TVP-u: "Nepravilnosti su uklonjene, no problemi s manjkom radnika i visokim režijama ostaju"

Ravnateljici TVP-a Dunji Grubić uskoro istječe mandat. Otkrila nam je kako razmišlja te hoće li se ponovno prijaviti na uskoro raspisan natječaj...Termalni vodeni park Aquae Balissae Daruvar posjetila je turistička inspekcija. Ovu nam je informaciju potvrdila ravnateljica ustanove Dunja Grubić koju smo ujedno upitali jesu li u svom posjetu pronašli nepravilnosti.

- Ne bih ulazila u pojedinosti i ne bih govorila o inspekcijskom nadzoru. Reći ću samo da je sve uočeno ujedno i ispravljeno. Sada je sve u redu, kaže nam ravnateljica Grubić koja je o nadzoru dobila i zapisnik.

Jedan od problema, nastavlja, je što TVP nije imao za 13 djelatnika po dva propisana ormarića.

Problem oko ormarića

- Zašto ih nismo imali? Zato što naprosto nemamo prostor kuda da ih stavimo. TVP kao objekt nitko nije analizirao od njegovog osnutka. On primjerice, nije napravljen tako da služi posluživanju gostiju jer je naša kuhinja veličine cca 25 četvornih metara. Naravno, kada nam dođe 1000 ljudi, svi se ljute jer moraju čekati. Mi o tom problemu pričamo već godinama, podsjeća Grubić i pojašnjava kako su problem s ormarićima riješili na način da je dio drugog inventara izmješten.

- Sada smo postavili ormariće, oni su tu, inspektorica će to provjeriti i bit će sve u redu. No, da bismo udovoljili tom zakonu, morali smo nešto izmjestiti, ističe Grubić kojoj je žao što u TVP-u nema dovoljno prostora i za mnoge druge stvari kao što su skladišni prostori i uredi.

- Slobodno nas posjetite da vidite kako naš prostor izgleda, da vidite gdje sjedimo voditeljica ugostiteljstva i ja, gdje su kuharice… Borimo se već 10 godina, priznaje Grubić koju smo pitali i što je s ugostiteljskim dijelom i pečenjarom.

Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar

- Pečenjara ne radi jer tamo treba biti poseban djelatnik i računalo. Nemamo ove godine uvjete niti po jednom pitanju. Najbolje bi bilo da smo mogli otvoriti kulu, no nemamo djelatnika. Mislili smo kako ove sezone ugostiteljski sektor uopće neće raditi jer nismo mogli pronaći radnike. Bili smo spremni na to, Dakle, radnici su nam najveći problem, a sljedeći po redu problem je manjak prostora, upozorava ravnateljica koju smo upitali jesu li u međuvremenu pronašli masera ili maserku.

Problem s ugostiteljstvom

Podsjetimo, početkom srpnja izvijestili smo kako TVP ne može pronaći masera, o čemu više možete pročitatati OVDJE.

- Naša djelatnica još uvijek radi, kazala je Grubić kojoj je želja ovu sezonu uspješno završiti.

- Bili smo primorani primiti djelatnike koji nisu konobari. Znate i samo što to znači. Već u startu naš gost ne može biti sretan kao kada ga posluži konobar koji je školovan i koji dolazi iz konobarske struke. No, da se ne bi ta usluga ugasila, pristali smo na kompromis, makar to nije najsretnije rješenje. Nisam sigurna ako se taj trend odlaska radnika iz zemlje nastavi, da ćemo mi iduće godine imati ugostiteljski sektor.

Podsjetimo, gosti u TVP-u mogu dobiti uslugu hrane i pića. Hrana je fast food i podrazumijeva pizze, ćevape, ražnjiće, sendviće, hamburgere i cheesburgere.

Dodajmo i to kako krajem ovog mjeseca, točnije 20. kolovoza, ravnateljici Dunji Grubić istječe mandat. Upitali smo je hoće li se javiti na sljedeći natječaj ili će, kako kruže kuloarske priče, odstupiti s mjesta ravnateljice. Odnosno, više se neće prijavljivati.

- Ja nikuda ne idem. Natječaj još nije raspisan niti objavljen. Bit će 20. kolovoza. Kada on izađe, bit će sve rečeno. Ne mogu vam točno sada reći što ću učiniti. U svakom slučaju, želim da bazen i dalje radi. Svjesna sam da naši gosti žele da on posluje bolje, no u uvjetima u kakvima radimo – porastu električne energije, inflacije i ostaloga, drugačije ne može niti biti, ističe Grubić.

Enormno visoki računi struje

Dodaje nam kako je TVP velik i skup objekt za održavanje. Nada se kako će fotonaponski paneli koji će u rujnu biti postavljeni na krovove donijeti neku uštedu. No, koliku, teško je znati.

S obzirom na sve nepogodnosti, ravnateljica priznaje kako ove sezone ima manje posjetitelja.

- Svi dobavljači podigli su nam cijene, a sretni smo zbog uredbe Vlade koja sufinancira električnu energiju jer inače nas ne bi bilo. Ako u podsezoni imamo 16 tisuća eura mjesečno struje, jasno je svima da mi to ne možemo plaćati. To odgovorno tvrdim. Bazen neće imati uvjete za nastavak rada ako se taj dio ne uredi na neki drugi način, upozorava Grubić.

- Veselimo se da odradimo i ovu sezonu. Jer da smo kojim slučajem ostali bez ugostiteljskog dijela, u tom bi slučaju naše čistačice po cijele dane skupljale kutije od dostava na TVP-u. A, složit će se svi, na bazenu je radost svima popiti kavu i pojesti nešto, zaključuje Grubić.

Lneniček: "Godinama se borimo"

Gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček svjestan je kako se TVP neprestano nalazi na udaru problema koji otežavaju uspješno poslovanje. Kredit u švicarcima koji je naposljetku prebačen u eure, pa koronakriza, zatim inflacija, enormno visoki računi električne energije, manjak radnika..., tek su dio borbe s kojima se čelnici nose.

- Zahvalio bih ponajprije svima djelatnicima koji predano rade, naročito u sezoni. Puno toga godinama otežava poslovanje TVP-a, no mi se nadamo kako će od jeseni, postavljanjem fotonaponskih ćelija, doći do znatnih ušteda i lakšeg poslovanja, poručio je gradonačelnik Lneniček.

Dobijete informaciju odmah, pratite nas na Facebooku!