Fotografija: Nema više wellnessa u TVP-u/Foto: Grad Daruvar, TVP Daruvar
Galerija
Nema više wellnessa u TVP-u/Foto: Grad Daruvar, TVP Daruvar

TVP u Daruvaru zatvorio wellness: "Ne možemo pronaći radnika, nitko neće raditi za minimalac"

"Svjesni smo da ljudima ne odgovara minimalac, a čak ne plaćamo niti putne troškove, no u velikoj smo dubiozi, ne možemo osigurati veću plaću. Naš je rad godinama na margini", kaže Dunja GrubićDARUVAR – „Poštovani posjetitelji, obavještavamo Vas da je naš wellness do daljnjega ZATVOREN. Zahvaljujemo na razumijevanju. Vaš Termalni vodeni park“, poruka je ovo koja je danas tokom poslijepodneva osvanula na Facebook stranici Termalnog vodenog parka Aquae Balissae Daruvar.

Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar

Budući da smo odmah dobili nekoliko upita Daruvarčana što se to događa, kontaktirali smo ravnateljicu Dunju Grubić.

Nema interesa

-Naprosto ne možemo pronaći djelatnika koji bi zamijenio radnicu koja je na bolovanju. Stoga smo primorani zatvoriti wellness. Raspisali smo natječaj, a sa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, podružnica Daruvar, javili su nam kako su u njihovoj evidenciji četiri osobe koje zadovoljavaju uvjete. Iako su upućeni od HZZ-a da nam se jave, nitko to nije učinio, a mi ih ne možemo prisiliti da dođu raditi ako to ne žele, pojasnila nam je Dunja Grubić novonastalu situaciju u Termalnom vodenom parku Aquae Balissae Daruvar.

Ravnateljica TVP-a Dunja Grubić kazala nam je kako nitko ne želi doći raditi za minimalac/Foto: TVP Daruvar
Ravnateljica TVP-a Dunja Grubić kazala nam je kako nitko ne želi doći raditi za minimalac/Foto: TVP Daruvar

Kako i sama priznaje, svjesni su da je najvjerojatnije minimalna plaća razlog ne javljanja i nedovoljnog interesa za poslom u njihovoj ustanovi.

-Mi bi vrlo rado da nemamo takvu situaciju, žao nam je što nitko nije došao, pa čak se niti javio za razgovor za posao. Svjesni smo da ljudima ne odgovara minimalac, a čak ne plaćamo niti putne troškove, no u velikoj smo dubiozi, ne možemo osigurati veću plaću. Naš je rad godinama na margini. TVP ima visoke fiksne troškove, a nadamo se da će situacija biti bolja kada postavimo panele i smanjimo troškove struje, kaže Grubić koju veseli vlastita proizvodnja energije u TVP-u.

Visoki troškovi

Kaže da bi najbolja opcija bila kada bi se paneli mogli postaviti na cijelom vanjskom bazenu, no, kako upozorava, to je velika investicija.

-Kada bi se galerija i vanjski bazeni pokrili panelima, onda bismo pokrivali naše troškove kroz svih 12 mjeseci. I ovo je početak i korak naprijed, postojeći krov imat će panele, ističe Grubić i dodaje kako im sada preostaje ponovno produžiti natječaj u nadi da će se netko javiti i dobiti posao u wellnessu.

Što se tiče uvjeta, oni nisu bili rigorozni.

Fotonaponska elektrana biti će postavljena na krovu TVP-a/Foto: Grad Daruvar
Fotonaponska elektrana biti će postavljena na krovu TVP-a/Foto: Grad Daruvar

-Naravno, potreban je certifikat o položenom osposobljavanju. Svi koji su završili tečaj za masera, mogu se kod nas dokazati, primijeniti znanje, no nažalost, u Daruvaru nema interesa, otkriva Grubić i zaključuje kako se rad nedjeljom i blagdanom plaća više.

-Ne vrijedi da napumpamo plaće pa da dođemo u predstečaj. Nije niti to rješenje. U uvjetima u kojima plivamo, trudimo se da to bude održivo, zaključuje Grubić.

Dobijete informaciju odmah, pratite nas na Facebooku!