Fotografija: Počela gradnja tornja za bušenje/ Foto: Deni Marčinković/ Facebook Dario Hrebak
Galerija
Počela gradnja tornja za bušenje/ Foto: Deni Marčinković/ Facebook Dario Hrebak

Hrebak: "Ovaj mjesec kreće bušonje u V. Korenovu, očekujemo vodu temperature 80°C"

"Ovo je strateški projekt koji će promijeniti naš grad i pretvoriti ga u energetski neovisan i održiv", kaže HrebakZapočela je nova faza gradnje nove bušotine vrijedne 4.4 milijuna eura u Velikom Korenovu, pohvalio se bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak na svom Facebooku.

Projekt je vrijedan 4,4 milijuna eura/ Foto: Facebook Dario Hrebak
Projekt je vrijedan 4,4 milijuna eura/ Foto: Facebook Dario Hrebak

- Iduća dva tjedna sklapat će se toranj visine 40 metara koji bi trebao biti funkcionalan za bušenje do kraja ovog mjeseca, možda i malo prije. Tada kreće samo bušenje koje će trajati mjesec dana. Očekujemo tijekom veljače pronaći vodu temperature od oko 80°C, poručio je Hrebak te nastavio.

Prvi rezultati temoerature vode trebali bi biti poznati u veljači/ Foto: Facebook Dario Hrebak
Prvi rezultati temoerature vode trebali bi biti poznati u veljači/ Foto: Facebook Dario Hrebak

- Ovo je strateški projekt koji će promijeniti naš grad i pretvoriti ga u energetski neovisan i održiv. Veliko hvala vladama Kraljevine Norveške, Islanda i Lihtenštajna za 1.3 milijuna eura sufinanciranja za ovaj fenomenalan projekt. Isto tako zahvaljujemo na potpori od milijun eura i Vladi Republike Hrvatske, poručio je Hrebak.

Prvi će u Hrvatskoj koristiti "district heating"

Podsjetimo, čelnik Bjelovara u društvu direktora Termi Bjelovar Zvonimira Žareca obišao je gradilište prije nešto više od mjesec dana te je tom prilikom najavio da će Bjelovar biti prvi hrvatski grad koji će koristiti geotermalnu energiju za sustav "district heatinga".

Nova bušotina nalazi se u srcu buduće poslovne zone/ Foto: Facebook Dario Hrebak
Nova bušotina nalazi se u srcu buduće poslovne zone/ Foto: Facebook Dario Hrebak

- Bjelovar je izuzetno bogat toplom vodu, koju želimo koristiti za grijanje grada, ali i poduzetničkih hala, sušara, staklenika. Ovo je gospodarska budućnost Bjelovara. Kruna svega je brza cesta koja bi trebala doći do 1. siječnja 2026. godine. Zahvaljujući svemu tome na ovim će livadama u budućnosti raditi nekoliko tisuća ljudi, poručio je bjelovarski gradonačelnik prilikom obilaska Velikog Korenova, o čemu više pročitajte OVDJE.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!