Fotografija: Sokolana ima posebno mjesto u sportskoj povijesti Bjelovara/ Foto: Grad Bjelovar
Sokolana ima posebno mjesto u sportskoj povijesti Bjelovara/ Foto: Grad Bjelovar

Hrebak: "Na proljeće bi trebala krenuti energetska obnova najvažnije sportske zgrade u gradu"

"Sokolana je mjesto u kojem su kroz "Društvo Sokol", zabilježene kroz povijest prve sportske aktivnosti u Bjelovaru, kaže gradonačelnik Dario HrebakNakon što je prošlog tjedna na cjelovitu obnovu prijavljena zgrada u Nazorovoj ulici, koja bi u budućnosti trebala postati studentski dom, a o čemu smo pisali OVDJE, Grad Bjelovar u petak je na isti natječaj prijavio i zgradu Sokolane, potvrdio je gradonačelnik Dario Hrebak.

- Prijavili smo projekt vrijedan 5.9 milijuna eura, 100 posto financiran iz NPOO kojim planiramo jednu od najvažnijih bjelovarskih zgrada u potpunosti energetski obnoviti - Sokolanu. Sokolana je mjesto u kojem su kroz "Društvo Sokol", zabilježene kroz povijest prve sportske aktivnosti u Bjelovaru te za sve Bjelovarčane ima ogromnu povijesnu važnost, poručio je Hrebak te nastavio.

Gimnastička dvorana

- Stoga smo Sokolanu odlučili ponovno pretvoriti u gimnastičku dvoranu koju će koristiti Gimnastički klub Bjelovar i AK Bjelovar. I Sokolana je jedan od najavljenih preko 200 milijuna eura vrijednih projekata koje planiramo realizirati u iduće četiri godine u našem gradu. To je vrijednost pola Pelješkog mosta i označit će pravu infrastrukturnu renesansu Bjelovara, kazao je Hrebak te dodao da bi prema njihovim planovima radovi trebali krenuti na proljeće.

Podsjetimo, Sokolana, budući studentski doma, ali još četiri povijesne zgrade u središtu grada konstrukcijski su obnovljene, a najkasnije do 29. studenog sve bi trebale biti prijavljene i za cjelovitu obnovu.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!