Fotografija: Gradnja novog studentskog doma trebali bi krenuti na proljeće, kaže Hrebak/ Foto: Grad Bjelovar
Gradnja novog studentskog doma trebali bi krenuti na proljeće, kaže Hrebak/ Foto: Grad Bjelovar

Dario Hrebak: "Gradnja studentskog doma u Bjelovaru trebala bi krenuti na proljeće"

"Bjelovar konačno u pravom smislu riječi postaje studentski grad", kaže bjelovarski gradonačelnikBjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak na svom se Facebook profilu u petak pohvalio da je Grad Bjelovar u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti prijavio projekt cjelovite obnove zgrade u Nazorovoj ulici koja bi u budućnosti trebala postati  studentski dom.

- Projekt je vrijedan 5,3 milijuna eura i 100 posto je financiran iz navedenog EU fonda. Veleučilište u Bjelovaru koje broji 800 studenata, dobit će moderni studentski dom s novom menzom koju studenti do sada nisu imali i 35 soba sa 66 kreveta. Sve potrebne dozvole su ishođene, očekujemo da će projekt biti odobren kroz nekoliko mjeseci te da ćemo na proljeće krenuti s gradnjom. Naš grad konačno u pravom smislu riječi postaje studentski grad, poručio je Hrebak.

"Spora procedura"

Podsjetimo, prema prethodnim najavama dom je prve studente trebao primiti početkom iduće akademske godine, no ovog tjedna Hrebak je sam sebe demantirao i poručio da je takav scenarij ipak teško izvediv.

- Nije u pitanju naša krivnja, već su procedure naprosto jako spore, kazao je Hrebak. Kako bi budući dom trebao izgledati, pogledajte OVDJE.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!