Fotografija: Zgrada Sjever/Foto: Grad Daruvar
Galerija
Zgrada Sjever/Foto: Grad Daruvar

Grad Daruvar za Digitalni inovacijski centar dobio bespovratnih 300 tisuća kuna

"Naše učešće ovim sredstvima dodatno se smanjilo. Do kraja godine bit će završeni građevinski radovi na objektu, a već smo naručili i opremu", kaže Damir LneničekDARUVAR - Grad Daruvar s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije sklopio je ugovor o sufinanciranju provedbe EU projekta "Development through Digital Innovative Hubs in Gradiška, Daruvar, Lipik and Kotor“ u okviru Interreg-IPA CBC Croatia- Bosnia and Herzegovina-Montenegro 2014.-2020.

Bespovratna sredstva

Predmetnim ugovorom Grad Daruvar dobit će bespovratna sredstva u iznosu od 300.732,22 kn odnosno 50 posto sredstava od ukupno 601.464,44 kuna koje Grad Daruvar za provođenje projekta mora osigurati iz vlastitih izvora.

Gradonačelnik Damir Lneniček zahvaljuje Razvojnoj agenciji Daruvar, ravnateljici Danici Cetin Pajer i službenicima Grada Daruvara koji su sudjelovali u realizaciji ovoga projekta.

Zgrada Istok/Foto: Grad Daruvar
Zgrada Istok/Foto: Grad Daruvar

Podsjetimo, u Strossmayerovoj ulici u Daruvaru gdje je nekada bio Radio Daruvar još u veljači su se stekli svi uvjeti za početak radova na Digitalnom inovacijskom centru ili HUB-u. Riječ je o međunarodnom projektu gradova Gradiške iz BiH, Lipika i Daruvara u Hrvatskoj i općine Kotor u Crnoj Gori.

Nova zapošljavanja

Detaljnije o projektu kojim je previđena rekonstrukcija i uspostavljanje četiri digitalna inovativna HUB-a, kao i edukacije za postojeće poduzetnike i start up za poduzetnike koji će tek pokrenuti posao, možete pročitati OVDJE.

Koliko je zadovoljan sredstvima koja su odobrena, upitali smo i gradonačelnika Damira Lneničeka.

Radovi na Digitalnom inovacijskom centru u prethodnom razdoblju/Foto: Grad Daruvar
Radovi na Digitalnom inovacijskom centru u prethodnom razdoblju/Foto: Grad Daruvar

- Sa sada dobivenih 300 tisuća kuna možemo reći da smo pokrili veći dio onoga što smo morali još sami pokriti i što je trebalo biti naše učešće. Znači, s tim sredstvima i onima što smo dobili putem prekogranične suradnje naša komponenta pada na nešto više od 200 tisuća kuna od ukupno uloženih dva milijuna kuna. Stoga možemo biti i više nego ponosni, zadovoljni i sretni jer smo obnovili i stavili u funkciju jednu zgradu koja je propadala i koja nije imala nikakvu funkciju. Osim što smo uredili taj dio grada, omogućit ćemo i nova zapošljavanja - svjestan je Lneniček koji nam je odao kako bi do kraja godine trebalo biti završeno građevinsko uređenje objekta.

Dodao je kako je već naručena oprema, prvenstveno računala, namještaj i sve ostalo. 

-Početkom iduće godine očekujem da sve to bude završeno kako bismo mogli krenuti s provedbom drugog dijela projekta - zaključio je Lneniček ne skrivajući zadovoljstvo što sve ide prema unaprijed utvrđenom planu.