Fotografija: Počele isplate za novorođenčad/ Foto: Goran Mehkek/CROPIX (ilustracija)
Galerija
Počele isplate za novorođenčad/ Foto: Goran Mehkek/CROPIX (ilustracija)

Grad Daruvar za 23 novorođena djeteta u 2022. roditeljima uplatio 63.000 kuna

"To je velika stvar prije svega za roditelje, ali i za grad. Nadam se da ćemo s popuštanjem mjera vratiti staru praksu i roditelje s malom djecom pozvati u Gradsku upravu", kaže LneničekGrad Daruvar ovih je dana za 23 novorođena djeteta u 2022. godini s područja Grada uplatio 63 tisuće kuna naknade za opremu za novorođeno dijete u obitelji.

- Riječ je o prvoj ovogodišnjoj isplati ove naknade. Posebno me veseli što se u ovoj skupini nalazi puno roditelja kojima je to treće, četvrto, pa čak i peto dijete. To je velika stvar prije svega za roditelje, ali i za naš grad, istaknuo je daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček.

Prijave traju cijelu godinu

Dodao je i to da se naknade za opremu za novorođeno dijete u obitelji primaju kroz cijelu godinu, a isplate se vrše u prosjeku svaka dva do tri mjeseca.

- Daj Bože da imamo što više djece u našem gradu. Nadam se da ćemo s popuštanjem mjera vratiti se staroj praksi i roditelje s malom djecom pozvati u Gradsku upravu i to već prilikom sljedeće isplate, poručio je Lneniček te dodao da je u proračunu za ovu namjenu predviđeno oko 300 tisuća kuna, ali po potrebi taj iznos vrlo rado će i povećati. 

Gradonačelnik Damir Lneniček/Foto: MojPortal.hr
Gradonačelnik Damir Lneniček/Foto: MojPortal.hr

Inače, u Daruvaru naknada za prvo dijete u obitelji iznosi tisuću kuna, za drugo tri tisuće, a za treće i svako sljedeće pet tisuća kuna.

Ova mjera jedna je u nizu kojima Grad Daruvar potiče mlade obitelji, a trenutno je u tijeku i javni poziv za pomoć pri stambenom zbrinjavanju mladih o čemu više možete pročitati OVDJE