Fotografija: Grad Daruvar potiče stambeno zbrinjavanja mladih/
Foto: Berislava Picek/ CROPIX (ilustracija)
Grad Daruvar potiče stambeno zbrinjavanja mladih/ Foto: Berislava Picek/ CROPIX (ilustracija)

Grad Daruvar s 200.000 kuna pomaže mladim obiteljima oko stambenog zbrinjavanja

Programom su predviđene četiri mjere, a mladi Daruvarčani mogu koristiti jednu od njih te ostvariti fiksnu potporu u iznosu od 10 tisuća kuna, pojasnila je Cetin PajerGrad Daruvar objavio je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za poticanje stambenog zbrinjavanja mladih obitelji na području Grada Daruvara u 2022. godini.

Ovim programom predviđene su četiri mjere i to za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji za kupnju građevinskog zemljišta na području grada, izgradnju kuće, kupnju stambenog objekta (kuće ili stana) te za rekonstrukciju kuće ili stana. 

Fiksno 10 tisuća kuna

- Za sve četiri mjere u proračunu je ukupno osigurano 200 tisuća kuna, a naši mladi sugrađani mogu koristiti jednu od navedenih mjera i za nju ostvariti fiksni iznos od 10 tisuća nepovratnih kuna, pojasnila je resorna gradska pročelnica Danica Cetin Pajer.

Dodala je i to da su korisnici mjera mlade obitelji u kojima bračni ili izvanbračni supružnici imaju prebivalište na području Grada i koji na dan 1. siječnja 2022. nisu navršili 40 godina života, a stambeno pitanje rješavaju stjecanjem prava vlasništva nad nekretninama po prvi put ili uređuju prvu i jedinu nekretninu u svom vlasništvu.

Tri kruga prijava

- Prednost za dobivanje sredstava putem ovih mjera imaju obitelji koje imaju djecu, obitelji koje imaju više članova, obitelji u kojima svi članovi imaju prebivalište na području Grada Daruvara, obitelji koje mjesečno po članu imaju niže prihode te obitelji koje su najmoprimci stanova, ali ne kod roditelja, istaknula je Cetin Pajer.

Razmatranje prijava i odobravanje sredstava za primljene prijave provodi se u tri kruga tijekom godine i to:

- 1. krug do 01. lipnja 2022. g.

- 2. krug do 01. rujna 2022. g.

- 3. krug do 01. prosinca 2022. g.

Obrasce potrebne za prijavu na ovaj natječaj kao i sve ostale informacije možete pronaći OVDJE