Fotografija: Grad Daruvar i ove godine stipendira učenike i studente/ Foto: Ante Cizmic/CROPIX
Grad Daruvar i ove godine stipendira učenike i studente/ Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Grad Daruvar raspisao natječaj za učeničke i studentske stipendije. Evo svih uvjeta...

Mjesečni iznos studentskih stipendija je 1000, a učeničkih 500 kuna. Riječ je o nepovratnim stipendijama, uz uvjet da korisnici svoje obveze izvršavaju u roku, kaže LneničekGrad Daruvar i ove godine raspisao je natječaj za stipendije učenicima srednjih škola i redovne studentima s područja grada. Riječ je o pet stipendija za učenike te isto toliko stipendija za studente.

- Mjesečni iznos studentskih stipendija je 1000, a učeničkih 500 kuna. Riječ je o nepovratnim stipendijama, uz uvjet da korisnici svoje školske i studentske obveze izvršavaju u roku, poručio je daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček.

Uvjeti za gradsku stipendiju

Recimo i to da pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendije imaju učenici i studenti koji ispunjavaju sljedeće opće uvjete:

1. da su državljani Republike Hrvatske,

2. da imaju prebivalište na području Grada Daruvara najmanje 5 zadnjih godina,

3. da ne primaju drugu učeničku i studentsku stipendiju ili kredit, odnosno ne ostvaruju druge prihode, osim prihoda od studentskog servisa,

4. da nisu, osim opravdanih zdravstvenih razloga, ponavljali razred, odnosno godinu studija.

Obrazac prijave na natječaj, kao i sam tekst natječaja u kojem su navedeni dokumenti možete pogledati OVDJE, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 633-323.

Stipendije Slavice Rukavine

Gradonačelnik Lneniček je dodao i to da će idući tjedan biti raspisan natječaj i pokojne Daruvarčanke Slavice Rukavine, o čemu više možete pročitati OVDJE.

- U sklopu tog natječaja dodjeljuje se pet stipendija, tri za studente i dvije učeničke, u iznosu od 1000 kuna mjesečno po korisniku. Za razliku od gradskih, korisnici ove stipendije, po želi naše pokojne sugrađanke, dužni su nakon završetka školovanja istu vratiti. Nadalje, uvjetima natječaja omogućit ćemo da je rok za povrat stipendije duplo duži od roka primanja stipendija, a stipendija se vraća u istom iznosu koji je primljen, odnosno nema kamata. Stipendije su povratne samo iz razloga da se i idućim generacijama omogući njeno primanje, pojasnio je daruvarski gradonačelnik.

Za kraj, Lneniček je dodao i to da kao i prijašnjih godina postoji mogućnost povećanja broja stipendija, ali ti detalji bit će poznati nakon završetka natječaja, kad će biti poznat točan broj prijavljenih.